Четиридесетият български контингент официално започна участието си в мисията на

...
Четиридесетият български контингент официално започна участието си в мисията на
Коментари Харесай

Започна мисията на четиридесетият български контингент в Афганистан

Четиридесетият български контингент публично стартира присъединяване си в задачата на НАТО в Афганистан. Това се случи при тържествена гала по предаване на отговорностите по осъществяване на дилемите от 39-ия на 40-ия народен контингент от задачата на НАТО в Афганистан, оповестява Министерството на защитата.

Церемонията се организира в региона на летището в Кандахар, Афганистан, там беше осъществено предаване на бойното знаме от командира на 39-ия контингент полковник Красимир Горанов на командира на 40-ия контингент полковник Светлозар Стефанов. Подписан бе и акт за сдаване и приемане на длъжността „ народен пълководец на контингента “.

Снимка: Министерство на защитата

Четиридесетият боен контингент е с общ състав до 160 военнослужещи със конструкция народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери.

В задачата на НАТО в Афганистан в продължение на 6 месеца българските военнослужещи ще извършват задания, свързани главно с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния трафик на летището в Кандахар.

Екип от съветници ще извършва задания по съветване на Афганистанската войска в региона на разузнаването, гражданско-военното съдействие, инженерното и логистичното обезпечаване и КИС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР