ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакво предстои за Тереза МейТереза Мей вече не

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакво предстои за Тереза МейТереза Мей вече не
Коментари Харесай

4+1 | Какво предстои за Тереза Мей, за еволюцията на Борис Джонсън и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Какво следва за Тереза Мей

Тереза Мей към този момент не е министър председател на Англия. В подготовката за овакантяване на поста Мей е говорила с трима души - Тони Блеър, Гордън Браун и Дейвид Камерън - предхождащите я английски министър председатели. Адаптацията към естествения живот ще е странна за Мей, изключително в страна, която е обединена в злост към нея. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Гласът като диагностична диря
Болестта паркинсон е известна с това какъв брой е сложна за диагностициране в ранните стадии. Нито мозъчни скенери, нито лабораторни проби я разпознават с акуратност. Тя обаче визира всички моторни функционалности на организма. Така учени считат, че могат да хващат заболяването рано посредством разбор на трептенията в гласовете на хората и машинно учене. Прочетете повече тук.

Колко е мъчно да се адаптираш
Много животни просто нямат потенциала да се приспособяват задоволително бързо към смяната в климата. В околните няколко десетилетия това ще докара до увеличение на скоростта, с която типове по целия свят изчезват. Някои, несъмнено, ще развият акомодации, с които да се приспособят към по-високите температури, странни сезони и дефицит на храна. Учените обаче могат единствено да гадаят по какъв начин. Прочетете повече тук.

Фалшивата Libra към този момент е тук
Криптовалутата на Фейсбук Libra тревожи и регулатори и актуалните криптофенове. Все отново намесата на гигантска корпорация като Фейсбук в криптопазара сигурно ще промени цялата среда. Засега обаче това към момента значи повече лъжливи схеми - Фейсбук е наводнен с подправени Libra страници, които се стремят да откраднат парите или същинските криптовалути на вързалите се. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Еволюцията на Борис Джонсън

Бившият публицист, народен представител, кмет на Лондон, лидер на Brexit акцията и външен министър на Англия Борис Джонсън към този момент е министър председател на страната. Борис е едно от най-разпознаваемите лица на английската политика - все пак никой не знае какво тъкмо ще направи като министър председател, включително най-вероятно и самият Борис. Проследете стремглавата му и спорна кариера с този подкаст на NYT.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР