Четири възпитанички на школа “Колорит към читалище “Заря получиха награди

...
Четири възпитанички на школа “Колорит към читалище “Заря получиха награди
Коментари Харесай

Четири деца от Колорит с национални награди от Казанлък

Четири възпитанички на школа “Колорит ” към читалище “Заря ” получиха награди от 11-ия народен конкурс за детска рисунка “Наследниците на Дечко Узунов ” в Казанлък. В конкуренцията участваха над 800 дребни художници от цялата страна, а наградените бяха 80 в двете категории – от 1-и до 5-и клас и от 5-и до 8-и. Темата на състезанието тази година бе “За теб ”. 

Специалната премия на старозагорския митрополит Киприян бе присъдена на Мариела Стойчева от седми клас, премията на Обществения съвет към националната художествена гимназия в Казанлък отиде при Ивана Вълчева от шести клас, а тази на шефа на гимназията – при Христана Михова от пети клас, а наградата на градската художествена изложба получи Виктория Бонева от трети клас.

Шестокласничката Ивана Вълчева показа, че е нарисувала графика с два гълъба, които са свързани с алена връзка по сред си и с това е спечелила журито.

Конкурсът се организира под патронажа на регионалният шеф на Стара Загора. 

Ръководителят на школата по приложни изкуства Веселина Делчева сподели, че възпитаниците и интензивно се готвят за пролетната си галерия през май. В момента съхнат керамичните фигурки, които са изработили децата, след тов ще се матират и изрисуват./Хасковска Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР