Четири украинчета, две от които непълнолетни, а другите малолетни, са

...
Четири украинчета, две от които непълнолетни, а другите малолетни, са
Коментари Харесай

Украинчета потрошиха държавна база в Кранево

Четири украинчета, две от които малолетни, а другите малолетни, са хванати, до момента в който правят вандалски прояви в държавна база в село Кранево. Те са нарисували със спрей нецензурни рисунки, слогани, подтикващи към военни дейности, обиди, украинското знаме и други Надписите са на украински език.

За това заяви на брифинг регионалният шеф Здравко Здравков.

На вандалската активност са се натъкнали чиновници на регионалната администрация по време на рутинна инспекция на някогашната почивна база на Държавно автомобилно дружество. Тя не се употребява по предопределение, само че е предадена и се стопанисва от регионална администрация Добрич.

“Днес при рутинна инспекция на чиновници на регионална администрация, дирекция държавна благосъстоятелност, са открити лица, които се намират на територията на почивна база, дадена за ръководство на регионалния шеф, защото е неизползваема ”, сподели Здравко Здравков.

Базата се намира в централната част на село Кранево. Води се някогашна почивна база на Държавно автомобилно дружество. Предадена е за предписание от регионален шеф. Базата е оповестена за продажба от Агенцията по приватизацията.

“Установени са лица, които се намират на територията на тази база и правят вандалски дейности. Подаден е сигнал на тел. 112, пристигнал е патрул на полицията. Задържани са четири лица – две малолетни и две малолетни, които са рисували със спрей.

Счупени са прозорци, панорамни стъкла, има взломено имущество по стаите, порти. Две от лицата са били на покрива на постройката, като е имало действителна заплаха за живота им ”, сподели още регионалният шеф. Той е повикал охранителната компания, с която има подписан контракт за охраняване на този обект, с цел да даде пояснения.

Областна администрация ще подаде тъжба в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи за предприемане на по-нататъшни дейности по отношение на хванатите четири лица. Те са украински жители, колоездачи, които са тук на доста дълъг лагер.

Най-вероятно обитават в България като бежанци, само че няма удостоверение за това, сподели регионалният шеф. Снети са им пояснения. Установено е къде са настанени.

“Хотелът преди четири месеца беше в обичайно положение. Поради това, че е негоден, е подложен под наблюдаване от нас и стопанисване. Има жива защита със СОТ. Има екип на охранителната компания в селото, който реагира на СОТ сигнали ”, сподели Здравко Здравков.

Според първичната информация децата, направили вандалските прояви, са колоездачи от Украйна, които са на нескончаем лагер в Кранево.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР