Четири титли и общо осем медала (4 златни, 2 сребърни

...
Четири титли и общо осем медала (4 златни, 2 сребърни
Коментари Харесай

Илиана Раева: Ансамбълът не трябва да се успокоява, малко съм ядосана на Боряна Калейн



Четири трофеи и общо осем медала (4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови) завоюваха българските състезателки на международната купа по художествена гимнастика, която се организира в Баку (Азербайджан).

 Ансамбъл - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова

Ансамбълът на България завоюва всичките три златни оценки (в многобоя и на финалите на обособените уреди), Боряна Калейн е втора в многобоя, първа на лента, втора на бухалки и трета на топка, а Катрин Тасева се подреди трета на лента и пета на обръч.

Президентът на Българската федерация Илиана раевае направи разбор на надпреварата особено за БНР:

„ Като класиране би трябвало да сме доста удовлетворени. Броят на извоюваните медали, множеството от които са златни, също би трябвало да ни радва. Боряна Калейн завоюва златен орден в самостоятелното, там където, към момента ние нямаме такава традиция да имаме златни оценки.
Ансамбълът беше решителен. Твърде доста се открояваше даже и от своите противници от Италия. Много мощна игра. Четири дни играха без неточност, което е доста значимо. Много сериозна трудност и доста огромна компликация в съчетанията. Това, което си мисля сега е, че Япония, откогато игра в София, не взе участие към този момент в две международни купи. Това ме кара да допускам, че вършат доста сериозна смяна в композициите си. В София се видя голямата разлика сред двата състав, в интерес на България. Русия пропуща трета международна купа. Нашите противници сега имат един задатък пред нас – познават доста добре нашите съчетания, ще ги проучват доста съществено, уверена съм. Ние пък към момента не сме видели Русия и не знаем какво ще предложи Япония. Смятам, че България не би трябвало да се успокоява, в противен случай … ние би трябвало да продължим да работим в същия дух и в същата посока и да няма утешение нито в треньора, нито в гимнастичките. Съперниците ни следват по петите “, показа Раева и добави:

 Ансамбъл - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова

„ Обратното в самостоятелното – ще ви изненадам, само че малко съм ядосана на Боряна Калейн. Боряна Калейн на бухалки можеше в пряк дуел да победи Линой Ашрам. Линой си изигра прелестно бухалките, със всички заложени детайли. Боряна Калейн си спести някои бонуси, които можеха да и донесат златен орден. Тя нямаше мотив да ги спести. Все още Боряна няма тази сигурност и това самочувствие да играе толкоз комплицираните си съчетания. Топката също не съумя да я покаже със всичко заложено. Много мощна игра на лента. Обръчът, персонално на мен е едно от обичаните ми нейни съчетания, тя също не съумя да покаже. Дори не успа да влезе във край. Но… напредъкът при Боряна е голям. Получих позвънявания от непознати сътрудници, които ме поздравиха за нейното голямо развиване в последните месеци. Ако продължава да работи по този начин, Боряна може да бъде спокойна, че може да е претендентка за най-важния орден и за най-високите стъпала на стълбичката, само че се изисква доста работа. Умно игра в Баку, само че не беше задоволително смела. За да бъде смела би трябвало доста да работи “, обясни още президентът на централата ни и добави:

 Боряна Калейн

„ Катрин Тасева – доста огромен скок в личностното й развиване като гимнастичка. Тя е един извънреден гений, който би трябвало да покаже целия си капацитет. Не съумя да си направи във всички съчетания множеството от
бонусите, които ще й донесат напълно друга оценка. Катрин демонстрира доста по-добра игра. Вече е в доста по-добра форма. С килограмите е по-добре, макар че има още да смъква. Показа едни фантастични скокове. И при нея би трябвало да се работи доста съществено, доста отдадено, с цел да може до европейското състезание двете с Боряна да бъдат във допустимо най -най- положителната си форма “

 Катрин Тасева

Следващото съревнование за нашите девойки ще е в края на седмицата на държавното състезание, категория хайлайф. След това отбор (жени), Татяна Волажнина и Стилияна Николова ще показват България на международната купа в Пезаро (Италия).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР