Четири сирени за въздушна тревога огласиха небето над Одеса за

...
Четири сирени за въздушна тревога огласиха небето над Одеса за
Коментари Харесай

При ракетния удар в Одеса сериозно са пострадали кооперации. Вижте какво разказаха хората пред екипа на БНТ

Четири сирени за въздушна паника огласиха небето над Одеса за последните 24 часа. Със скупчването на наличие на Руската Федерация в Западното Черноморие и с повишаване на рецесията с горивата, от ден на ден хора се чудят дали не е време да изоставен Одеса. В града има комендантски час.

От 9 май вечерта, когато съветски ракети унищожиха търговски център в града, не е имало ракетни удари, само че кооперациите в региона са мощно наранени. Хората, които живеят там демонстрираха пред екипа на Българска национална телевизия отсколки от ракетите и по какъв начин се пробват да възстановят вредите.

Ето какво описаха те пред нашите специфични пратеници в Украйна Александър Марков и Станислав Златев:

" На 9-и вечерта имаше мощен гърмеж. Ние бяхме в прилежащата жилищна постройка. Много мощно почувствахме детонацията. Разбит е прозорецът в дома ни, има други вреди. Доста време ще би трябвало, тъй като са избити прозорците в цялата постройка. Проблемът е, че в този момент доста нарастнаха всички материали, а са доста изкъртените прозорци. Имаше информация, че тук е склад за муниции, оръжия. Затова е бил цел на този удар. А прилежащите здания пострадаха, тъй като са покрай този търговски център. ", споделя Людмила.

" Да, всички ни е боязън, само че аз имам вяра, че Украйна ще се оправи и благодарим на нашите бойци - те са най-хубавите, реверанс. Благодарение на тях имаме вяра, че ще победи Украйна ", споделя Наталия, която е домоуправител на кооперация.

" Тук пребивавам, в тоя дом, точно когато се случи това нещо, аз ме нямаше, бях на работа, беше дочката в тоя интервал и тя, Слава Богу, едно я избавя, че тя беше във ваната. Казвам - а, когато гръмна, аз дори не отбрах, каквото съумях да се облеча и бистринко излязах. Не мога да кажа за тази война нищо хубаво. Покрай нея споделят, че в дадена обстановка желали изобщо Одесата да я разгърмят, бягайте от Одеса. Аз Одеса я обичам, аз тука уже пребивавам 13 години и около нея не желая да се мавам. Аз га обичам Одеса и да се мавам оттука, само че по какъв начин где? Под прицелам - на всички места може да те срещне. Пък да тичам, нямам дом, нейде нямам дом, желая тук да пребивавам, на моята земя, тук ми е квартирата, тук ми е угълът. Надявам се, че нас Божекът ще ни избави от всево плахова ", споделя Мария Карагенова, която е бесарабска българка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР