Последствия от руски атаки в Киев - това видя председателят

...
Последствия от руски атаки в Киев - това видя председателят
Коментари Харесай

Българската делегация в Киев се срещна с пострадали от войната в Украйна

Последствия от съветски офанзиви в Киев - това видя ръководителят на Народното събрание Росен Желязков в границите на изненадващото посещаване в Киев. Той и тримата депутати в българската делегация - депутатите от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, Ивайло Мирчев от ПП-ДБ и Станислав Анастасов от Движение за права и свободи разговаряха с представители на локалните управляващи и с потърпевши хора.

Цял жилищен блок в руини. Едва в крайните входове има по един два жилището, годни за живеене.

" Пострадали са доста повече здания тук, прозорците са изпочупени, вратите ", споделя Ирина Чичотка - представител на локалната администрация.

Сега жителите на този блок са настанени във краткотрайни жилища, изцяло обзаведени благодарение на Организация на обединените нации.

" Не мога да ви кажа напълно за Киев, само че в нашя регион - Соломенския, от началото на войната са осъществени 7 такива офанзиви ", уточни Ирина Чичотка - представител на локалната администрация.

Даля Макарова е била тук в деня на офанзивата.

" Бях у дома, на втория етаж, в 7.40 беше ударът. Виждате единствено за момент всичко се срина, просто за един момент ", сподели Даля Макарова.

Даля съумява да възвърне вредите и в този момент живее тук.

" Вече си сложих прозорци, без да очаквам ремонта на управляващите. Те дават обещание да стане нещо за година и половина. Не се знае по кое време ще стане. Световното сдружение на литовците ми изпрати пари ", уточни Даля Макарова.

Българската делегация се изправи лице в лице с болката на Украйна. Положиха и венец пред Мемориалната стена на Михайловския площад.

Специални пратеници на Българска национална телевизия Тоня Димитрова и Борислава Стефанова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР