Четири са новите случаи на заразата в областта. Това показват

...
Четири са новите случаи на заразата в областта. Това показват
Коментари Харесай

Четири са новите случаи на коронавирус в област Благоевград

Четири са новите случаи на болестта в региона. Това демонстрират данните в Националната осведомителна система.
45 нови случая на ковид има в област Благоевград за интервала от 28 до 30 август, оповестиха от РЗИ.
Най-много са случаите в регионалния център - 13, следван от Гоце Делчев, където са 7. "От тази седмица се ускоряват взаимните инспекции с органите на Министерство на вътрешните работи за съблюдаване на противоепидемичните ограничения ", сподели за шефът на РЗИ доктор Калоян Калоянов.
По негови наблюдения, през летните месеци хората са се отпуснали и се следи неглижиране на ограниченията, което е и причина за усилване на контрола. Д-р Калоянов добави, че инспекции се правят и по курортите в региона.
По думите му, по-голямата част от хотелиерите и ресторантьорите са основали организация, тъй че противоепидемичните ограничения да бъдат спазени. Има обаче и извършители, които най-често се откриват по сигнали.
Директорът на РЗИ уточни, че Благоевград е курортна област, където в доста обитаеми места има хотели и къщи за посетители. С началото на есенно-зимния сезон инспекциите в туристическия бранш също ще зачестят.
"На този стадий обстановката в региона е "поносима ", посочи шефът на здравната ревизия. "Болниците в Разлог и в Гоце Делчев са запълнени на шестдесетсет %, а лечебните заведения в Благоевград и в Сандански - под петдесет ", сподели още доктор Калоянов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР