Четири осиновени кучета от доброволците на Бандата на 1500-те гостуваха

...
Четири осиновени кучета от доброволците на Бандата на 1500-те гостуваха
Коментари Харесай

Борят стреса при учениците с терапевти на четири лапи

Четири осиновени кучета от доброволците на " Бандата на 1500-те " гостуваха на учениците в учебно заведение " Цар Симеон Велики ", регион Банкя. Лале, Алма, Марио и Джак влязоха в ролята на терапевти за децата и екипа на учебното заведение и внесоха доста позитивни страсти.

Срещата на четириногите с учениците е част от тактиката на управлението на школото за справяне със напрежението измежду подрастващите. Според редица изследвания контактът с кучета в учебно заведение понижава тревогата на учениците, благоприятства прочувственото им положение и психологично здраве. След последните две тежки години за просветителната система, вследствие от пандемията от КОВИД-19, екипът на учебното заведение се стреми да върне учениците към нормалността, осигурявайки комфорт и поддръжка, позитивни страсти и нови прекарвания, които да се отразят и на резултатите им в час.

Столичното учебно заведение разгласи и тазгодишната идея, която ще поддържа със събраните средства от Великденския благотворителен базар - активността на " Бандата на 1500-те ". Събитието ще се организира на 15 и 16 април, а всеки искащ да поддържа самодейността ще може да купи картички и сувенири, ръчно направени от учениците.

На срещата бяха наранени и доста от значимите тематики, свързани с проблемите с бездомните кучета, както и каква би трябвало да бъде реакцията на децата при среща с такива. Учениците научиха и елементи за активността на " Бандата на 1500-те " в помощ на бездомните животни от създателя на организацията Розалин Шмих и доброволците Ива и Вероника.

Отзивите след събитието не закъсняха. Децата показаха предпочитание срещите с техните нови другари да се трансфорат в традиция. Едно от идващите планувани гостувания на " кучетата терапевти " е със специфичен акцент върху взаимоотношението им с деца със специфични просветителни потребности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР