Четири оферти е получила Община Пловдив по обществената поръчка за

...
Четири оферти е получила Община Пловдив по обществената поръчка за
Коментари Харесай

Четири фирми искат да ремонтират Рогошко шосе

Четири предложения е получила Община Пловдив по публичната поръчка за повсеместен ремонт на Рогошко шосе. Проектът за реорганизация на рисковия път е на стойност 15 млн. лв. с Данък добавена стойност. Кандидати да изпълнят ремонта са  " Европейски Пътища " АД, " ИСА-2000 " ЕООД, " Парсек Груп " ЕООД и консорциумът ДЗЗД " Адата 22 ", в който влизат " Вейл Конструкции " ЕООД и " София Асфалт " ООД.

Предстои общинската комисия да отваря съответните предложения и да избере реализатор. Спечелилата компания ще има разполагаем 36 месеца, с цел да приключи всички действия, планувани в контракта.

За целия ремонт обаче не е обезпечено финансиране .

Общината се надяваше да получи средства от фонда за пътни и ВиК поправки, основан към Министерство на регионалното развитие. Пловдив кандидатства с 4 плана, измежду които бе и Рогошко шосе, само че получи утвърждение само за реконструкцията на Голямоконарско шосе на стойност 18 млн. лв.. 

Предвидено е реконструкцията на Рогошко да обхване правата от  моста „ Адата “ до землищната граница на град Пловдив . Освен това ще се ремонтира тотално разрушената улица, свързваща Рогошко шосе и бул. „ Марица-север “. Дължината на главното трасе е 4,3 км, а на обслужващата улица - 550 м. Освен това ще бъде ремонтирана и сменена цялата електрическа и ВиК мрежа, в това число и създаване на ново LED улично осветяване.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР