Четири нови електрически станции за зареждане на автомобили ще представят

...
Четири нови електрически станции за зареждане на автомобили ще представят
Коментари Харесай

София пуска още 4 станции за електромобили, вижте къде

Четири нови електрически станции за зареждане на коли ще показват на следващия ден в София от 11:00 ч. на паркинга на метростанция „ В. Левски “ ръководителят на СОС Георги Георгиев и управлението на Центъра за градска подвижност, оповестиха от Столичния общински съвет.

В момента в паркинга работят четири такива станции. Само за 9 месеца потреблението на зарядни станции е повишено двойно спрямо миналата година.

От началото на 2022 година до през днешния ден са заредени 27 500 kWh, като това са общо 1400 зареждания. За съпоставяне - за цялата 2021 година зарежданията са 585 или 13 500 kWh, оповестиха от общината.

Поставянето на зарядните станции е част от политиката на Столичната община за поощряване на потреблението на коли, които пазят околната среда.

Българска телеграфна агенция напомня, че друга мярка за насърчаване на потреблението електрически автомобили е безплатното паркиране в рамките на " синята " и " зелената " зона в града, Собствениците на електромибили са освободени и от налог " моторни транспортни средства ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР