Четири министерства - на външните работи, на транспорта, на правосъдието

...
Четири министерства - на външните работи, на транспорта, на правосъдието
Коментари Харесай

Четири български министерства се заемат със случая с либийския танкер

Четири министерства - на външните работи, на превоза, на правораздаването и Министерство на вътрешните работи - са ангажирани по случая със арестувания танкер в Либия и напълно скоро ще има публична позиция. Към момента мога да кажа, че това е правосъден спор сред две страни и българската страна да има отношение. Това съобщи след съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие икономическият министър Емил Караниколов, представен от БГНЕС.
Компанията " Булгаргеомин " е упражнила морската ипотека, която е учредена, или най-малко документите сочат, че е учредена в Гърция. Корабът в края на 2017 година в началото е задържан, след това му се не разрешава плаването, до момента в който траят процедурите през частен правосъден реализатор, твърди министърът на превоза Росен Желязков във връзка проблема, при който български кораби са застрашени да бъдат арестувани на либийски пристанища поради правосъден спор за собствеността на либийски танкер, прокиснал две години на пристанище Бургас.
Припомняме, че напрежението сред България и Либия се изостри откакто в арабската преса се появи информация за закана Джамахирията да задържа всеки транспортен съд под български байрак, който влезе в нейните териториални води. Причината е арестуван либийски транспортен съд на пристанище Бургас.
Случаят е от края на 2017 година. Либийският танкер е бил заставен да смени името на кораба. На борда са се качили частни правосъдни реализатори и частна компания, съпроводени от две държавни институции – „ Морска администрация” и „ Гранична полиция”. Флагът е заменен, а екипажът - изпратен в Либия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР