Четири лаборатории в Хасковска област са определени да извършват безплатни ...

Четири лаборатории в Хасковска област са определени да извършват безплатни

Четири лаборатории за безплатни антигенни тестове в Хасковска област

Четири лаборатории в Хасковска област са избрани да правят безвъзмездни антигенни проби, като само ще се заплаща такса за пробовземане, за която няма избрана стойност.

30% от медиците в МБАЛ-Хасково са със приключен имунизационен цикъл.

Болницата има 100 Covid кревати, само че при нужда може да се разкрият още 30.

Към момента в МБАЛ в Хасково се лекуват 90 пациенти с Covid-19, само че болничното заведение поддържа към 10 свободни кревати, изясни шефът лекар Георги Гелов.

" Работата, когато беше " стани да легна " е най сложна освен за болните, а сложна и за нас. Затова постоянно имаме разполагаем 10 % свободни кревати, с цел да може сътрудниците в незабавно поделение, където натиска е най огромен, когато почват да идват колите за спешна помощ с пациенти, които не могат да дишат, да работят умерено ".

50 % от медиците в хасковската болница са имунизирани, само че единствено 30 % имат приключен имунизационен цикъл, сподели лекар Гелов и разяснява.

" Има доста от сътрудниците, за жалост това би трябвало да се каже, които са лекари, които се занимават с агитация на антиваксърство ".

От през днешния ден има издадена заповед, че в болничното заведение могат да работят единствено имащи зелен документ, а неимунизираните с антигенен тест.

Източник: bnr.bg