Четири кораба, натоварени със селскостопанска продукция, напуснаха тази сутрин украински

...
Четири кораба, натоварени със селскостопанска продукция, напуснаха тази сутрин украински
Коментари Харесай

Четири кораба със селскостопанска продукция напуснаха тази сутрин украински черноморски пристанища



Четири кораба, натоварени със селскостопанска продукция, напуснаха тази заран украински черноморски пристанища и поеха курс към Истанбул, заяви Министерството на защитата на Турция.

Един от плавателните съдове е тръгнал от Одеса, три - от Черноморск. Корабите ще хвърлят котва на север от Истанбул и ще преминат ревизия от Съвместния координационен център, се споделя в известието на турското министерство на защитата.

Единият транспортен съд транспортира шест хиляди тона олио за Италия, другият би трябвало да достави в Китай 45 хиляди тона слънчогледово семе, третият пътува към Истанбул с 66 хиляди тона царевица, а четвъртият (също за Турция) - за Искендерун с 44 тона царевица.

Износът на украинско зърно от черноморските пристанища се прави в границите на съглашението, подписано на 22 юли в Истанбул от представители на Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации. То дефинира реда за безвреден излаз на търговски плавателни съдове от черноморските пристанища под контрола на Украйна по особено основани морски филантропични коридори.

Първият транспортен съд с украинско зърно напусна Одеса сутринта на 1 август. Властите в Киев чакат износът се усили до 3 милиона тона на месец.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР