Четири иновативни компании с инвестиционни проекти на територията на София

...
Четири иновативни компании с инвестиционни проекти на територията на София
Коментари Харесай

4 компании получиха първите Зелени карти за общинско обслужване

Четири новаторски компании с капиталови планове на територията на София получиха първите " Зелени карти " за административно обслужване на бизнеса. Сертификатите бяха връчени на публична гала в СОАПИ от столичния кмет Йорданка Фандъкова, ръководителя на СОС Георги Георгиев. Отличените компании, които първи ще се възползват от зелените карти на Столична община са „ София Мед “, „ КЕЙ БИО ИНДЪСТРИ БЪЛГАРИЯ “, Elca.bg и Dexycon. Общата инвестиция на фирмите е в размер на 65 млн. лева

Зелените карти съставляват напълно нова услуга за вложители в Столичната община. " Едно от усложненията, които срещат фирмите е точно административното обслужване и по тази причина желаеме да ги улесним посредством този нов инструмент - карта за административно обслужване и да създадем бърза писта за административно обслужване със особено внимание както към огромните стратегически компании, по този начин и с необикновен акцент към започващите новаторски компании ", уточни кметът Фандъкова.

Това е дребна съответна стъпка, която осигуряваме на вложителите, тъй че да могат по-добре да работят, означи ръководителят на икономическата комисия в СОС и ръководител на Надзора на СОПИ Николай Стойнев. Той посочи, че даже в пандемичната 2020 година бизнесът в София има, въпреки и невисок, стопански напредък и столицата продължава да е атрактивно място за вложения.

Връчвайки първата зелена карта на „ София Мед “, Йорданка Фандъкова посочи, че това е компания, която следва да разшири своето произвеждане с нова инвестиция от 40 млн. лева, подкрепени от Европейска банка за възстановяване и развитие, точно тъй като става въпрос за чисто произвеждане.


От компанията означиха че проектите им включват вложения в електрически автомобили, вятърни паркове, слънчеви панели, филтриране на води и също в образование.

„ КЕЙ БИО ИНДЪСТРИ БЪЛГАРИЯ “ получи зелена карта за вложените към този момент 23 млн. лева и плануваното общо влагане от 50 млн. лева за създаване на първия по рода си в София високотехнологичен промишлен парк.


Инвестициите ще са в посока привличане на високотехнологични компании, развиване на инфраструктурата на парка и преобразяване на регион " Кремиковци " в желано място освен за работа, само че и за живеене.
Столична община ще развива спорта в града и с публично-частно партньорство
Столична община афишира конкурс и набира сътрудници за основаване на срочно и безплатно право на градеж върху състезателен обект – о...
Прочети повече
Elca.bg получи третата Зелена карта. Компанията показа нов план - цифрова платформа, на която потребителите на ток могат да намерят настоящите предложения, да съпоставят цени и условия, а скоро ще могат и да подписват самите контракти на самата платформа.


От компанията се надяват да спомагат за осведомения избор на потребителите и да създадат комплицираната тематика за цените на тока и високите сметки по-разбираема за всички консуматори.

Dexycon - млада компания, отдадена на дигитализацията на дребни и междинни предприятия получи четвъртата зелена карта. 


Стартиращите предприятия към момента не са регламентирани в Закона за поощряване на вложенията, няма общи насърчителни ограничения за тях, само че Столична община, чрез  учредяването на " зелените карти " дава самостоятелно обслужване и дава опция на всички иноватори да се развиват, акцентираха още от Столична община. 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР