Четири големи проекта, които реализира Община Стара Загора, ще приключат

...
Четири големи проекта, които реализира Община Стара Загора, ще приключат
Коментари Харесай

Живко Тодоров: Продължаваме да обновяваме Стара Загора и през 2018 г.

Четири огромни плана, които осъществя Община Стара Загора, ще приключат през 2018 година. Това са реконструкцията на централната градска част, обновяването на парк "Аязмото ", откриването на нова постройка за дом "Литературна Стара Загора " и обновяването на къща-музей "Николай Лилиев ".

Това съобщи пред публицисти на последната си за тази година конференция кметът на Стара Загора Живко Тодоров, съобщи Българска телеграфна агенция. Той заключи, че акцията "Стара Загора - Европейски град на спорта 2017 " е минала сполучливо и градът е подготвен да бъде хазаин на огромни спортни прояви. По думите му имиджът на Стара Загора като състезателен град се е повишил неимоверно. Успехи са реализирани и в културния живот, както и в възстановяване на инфраструктурата.

Живко Тодоров дефинира изминаваща 2017 като не лека, само че изрази вяра, че новата година градът ще бъде за празника си на 5 октомври с нов европейски образ. През идната година стартира ремонтът на дареният от Мария Жекова парцел, който ще се трансформира в културен център и ще носи името на брат й - проф. Петър Жеков. През 2018 година стартира обновяването и на залата в някогашния Синдикален дом. Приключила е публичната поръчка за продължението на парк "Артилерийски " и на ул. "Христо Ботев ". Скоро ще има и план за обновяването на Руския пазар. Кметът на Стара Загора предлага да има публично разискване във връзка плана за монумент на хан Тервел.

Живко Тодоров изрази признателност на Старозагорския митрополит Киприан, който за година е съумял да се трансформира в социална фигура и да извоюва престиж на църковен водач.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР