Четири години продължава борбата на малките хора за изграждането на

...
Четири години продължава борбата на малките хора за изграждането на
Коментари Харесай

Да погледнеш света през прозореца на малките хора

Четири години продължава битката на дребните хора за построяването на техен личен център.

В Световния ден за осведоменост по въпросите на хората с невисок растеж - 25 октомври , дребните хора в България събират подписка за построяването на тяхното предпазено пространство. За страдание избраната за това постройка в столичния квартал " Обеля " - благосъстоятелност на Министерство на защитата, би трябвало да бъде продадена .

Такъв е отговорът на отрасловия министър Красимир Каракачанов , който уведомил Националната организация " Малки Български Хора " за решението на министерството с преднамерено изпратено писмо .

Председателят на организацията Светослав Иванов дефинира протичащото се с центъра като " длъжностен отвод " от страна на военното министерство да даде постройката за обществени действия в интерес на страната. Затова пък дребните хора не се отхвърлят от фантазията си.

Георги Гетов на 68 години от София счита, че центърът не е фантазия, а действителност, която зависи само от решението на виновните институции.
Всеки ден той пътува в столицата. Най-големият проблем и най-голямата борба на дребните хора в България остава достъпността на градската среда и на публичните здания - банки, институции, институции. Малкият размер не стопира желанието му за работа. Заедно със брачната половинка си той продължава да работи като компютърен инженер .

" Аз персонално усещам дискриминация по повод достъпността на средата. Един огромен проблем , с който непрестанно се сблъсквам, тъй като ми се постанова да пазаря в магазини, банки. Например банкомат не мога да употребявам, просто тъй като нито един банкомат не е наличен за мен. Има един по-сериозен проблем. Навсякъде, където има автоматизирани порти - знаците не ме хващат. Просто не се отварят. Дори се е случвало, когато някой е минал преди мен - вратата тъкмо при мен да се затвори и да ме блъсне. "

Георги, дружно със своите другари от цялата страна се снима във връзка международния ден с известни персони . Първи съпричастност към проблемите на дребните хора показаха известните телевизионни водещи Иван и Андрей. Заедно със своите другари те застанаха пред фотообектива в спонтанен прозорец - рамка, през която дребните хора виждат света.

За самодейността 12 представители на Национална организация " Малки Български Хора " от градовете Русе, Плевен, Бургас, Рила, Раковски, София, Пловдив и Варна пристигнаха на площад " Гарибалди ".

Обединени от мотото: " Виж света през прозореца на дребния човек " , с другарската помощ на КТ " Подкрепа " и Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи дребните хора настояха центъра им да стане действителност. В подписката им за построяването на центъра се включи и президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Мечтата на дребните хора в България е там да се събират, с цел да могат тези, които нямат семейство или близки, да се усещат предпазени.

" Малките хора са част от обществото. Те са равни . Могат да правят нещата по друг метод, само че ги правят. Те са равна част от обществото - не би трябвало да бъдат в страни ", съобщи Павлин Дрангозов , студент в Софийския университет, на 22 години.
Той не скри, че някои хора към момента употребяват безчовечен изрази, когато ги срещат. По думите му тази експанзия в обществото ги потиска и наскърбява най-вече .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР