Четири години лишаване от свобода при общ режим и 1000

...
Четири години лишаване от свобода при общ режим и 1000
Коментари Харесай

Затвор за йорданец, принудил със сила съпругата си да му прехвърли имот*

Четири години отнемане от независимост при общ режим и 1000 лв. санкция е общото наказване, което състав на Варненския областен съд постанови за 37-годишния жител на Кралство Йордания Камал А. Той е български жител с поданство и на Кралство Йордания.

Обвинителният акт, с който подсъдимият, е предаден на съд, е направен от Софийската районна прокуратура. Това е по този начин поради обстоятелството, че всички очевидци са от Варна, Върховен касационен съд е изпратил делото за разглеждане на Варненския областен съд.

Днес състав на съда е признал за отговорен Камал А. за насила на брачната половинка си да му трансферира правото на благосъстоятелност върху неин личен неподвижен парцел, като закононарушението е осъществено със закани, че няма да й разреши да има наставнически контакти и да вижда тригодишните им близначки.

Подсъдимият, който е доктор по специалност, принудил брачната половинка си обратно на волята й да остави двете им дъщери в Йордания, където живеят родителите му, като за това използвал заплашване.

Третото обвиняване против йорданеца е за незаконно отнемане от независимост на брачната половинка си. Всички закононарушения са били осъществени в Кралство Йордания, където той примамил дамата си и децата им да отидат на посетители на родителите му.

Там мъжът бързо трансформирал отношението към брачната половинка си, жестоко и обидно с нея се държали и родителите му, макар че майка му е българка.

И привличането към наказателна отговорност на Камал А., и постановяването на ефикасната присъда от 4 години затвор са в отсъствието му, макар молбата за екстрадиция до Йордания.

Съдът в Аман се позовал на неналичието на контракт или съглашение сред Хашемитското кралство Йордания и Република България за изгонването на нарушители. От приложените правосъдни актове на йорданския съд не се открива местоживеенето на търсения Камал А.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР