Четири четвърти и едно осмо място - това е равносметката

...
Четири четвърти и едно осмо място - това е равносметката
Коментари Харесай

Боряна Калейн: Грешките, които допуснах, отново бяха от лисата на контрол върху емоциите ми

Четири четвърти и едно осмо място - това е равносметката за Боряна Калейн от присъединяване й на международното състезание по художествена гимнастика, което се организира в японския град Китокюшу. Възпитаничката на Мариана Памукова се размина на косъм от медалите в многобоя и във финалите с обръч, топка и бухалки. Груба неточност във финала с лента я отпрати на осмата позиция.

Първенството на планетата в Страната на изгряващото сълнце не беше надпреварата за Боряна - това показа самата гимнастичка през днешния ден при прибирането си в България.

„ Очаквах доста повече от себе си като показване. Намирах се в доста добра форма. Не съумях да покажа, за жалост максимума си. Надявам се да имам опция „ да поправя “, по този начин да се каже това показване и това класиране. За мен грешките, които позволих бяха от пренавиване, от липса на надзор още веднъж върху страстите ми. Основната ми неточност беше, че аз прекомерно доста желаех да се покажа на това съревнование и потеглих с прекомерно огромни упоритости. Може би би трябвало малко по-спокойно да подобавам към всяко едно нещо “, съобщи европейската ни вицешампионка:


„ Аз работя със състезателен психолог, както съвсем всички огромни, професионални спортисти. Просто аз самата имах доста огромни упоритости към себе си и това ми изигра неприятна смешка на това съревнование. На това съревнование, което беше последно за сезона към този момент си пролича както физическата, по този начин и психическата отмалялост. Много добре знаехме, че имаме три съществени надпревари тази година – европейско, международно и олимпийски игри, бяхме наясно, че ще е мъчно, само че това не е опрощение за нищо. След олимпийските игри имах към три седмици отмора, в които излязох от форма. След това ми се наложи доста внезапно да стартира подготовка, защото нямаше време, само че нямаше по какъв начин да задържим формата от Олимпиадата, трябваше да изляза от нея и още веднъж да вляза “, добави възпитаничката на Мариана Памукова.

„ Истината е, че в случай че гледаме статистиката по отношение на предходните години, аз направих мощна година. Имам доста огромен скок по отношение на 2019, която ни беше последната спортна година, само че аз не съм удовлетворена от този сезон. Имах големи шансове на всяко едно съревнование тази година. На някои съумях да се оправя с напрежението и демонстрирах по най-хубавия метод съчетанията си, само че на други не съумях и не бях задоволително добра с цел да стигна до борбата за медалите. Така е в спорта “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР