Четири броя рога от благороден елен са открили горски инспектори

...
Четири броя рога от благороден елен са открили горски инспектори
Коментари Харесай

Два чифта рога от елен и глиган в багажника заловиха инспектори от Стражица

Четири броя рога от доблестен елен са разкрили горски инспектори при инспекция на лек автомобил по пътя сред Камен и Николаево, община Стражица. Освен трофеите от животно, което е неразрешено за отстрел като предпазен тип, в багажника на колата инспекторите и служителите на реда от Стражица са се натъкнали и на диво прасе.

Водачът на автомобила не е показал позволение и билет за лов. Не е открито ловно оръжие. На лицето е формиран акт за нарушаване на Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са лекият автомобил, рогата и дивото прасе.

Общо 148 инспекции за съблюдаване наредбите на Закона за горите, лова и запазване на дивеча са осъществени от Регионална дирекция по горите - Велико Търново. Проверени са обекти за рандеман, депозиране, преправка и търговия с дървесина, транспортни средства, ловци и други физически лица.

В землището на село Стоките, община Севлиево е осъществена инспекция в парцел, частна горска територия, за който няма издадено разрешително за сеч през 2019 година. Установено е, че нелегално са отсечени 66 дървета от черен бор. Дървесината с размер над 50 плътни куб. м е арестувана. И по този случай е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР