Четенето сякаш отново започва да става мода, за което ние

...
Четенето сякаш отново започва да става мода, за което ние
Коментари Харесай

10-те най-четени книги в света

Четенето като че ли още веднъж стартира да става мода, за което ние сме безпределно щастливи. Всички нови устройства, на които можем да четем, примамливите корици на новите заглавия по книжарниците и навиците ни от дребни, са няколко от аргументите четенето да си остава пристрастеност за мнозина.
Тази ранглиста подрежда 10-те книги, които са издавани в най-вече екзепляри. Трябва да кажем, че за някои от тях нямаме пояснение... други пък са си напълно на мястото.

10. " Дневникът на Ане Франк ", Ане Франк
27 милиона екземпляра на " Дневникът на Ане Франк " – това е английската версия на книгата, написана въз основата на записките от дневника, на Ане Франк- еврейско момиче, което се е укривало в продължение на две години, дружно със семейство си по време на нацистката окупация в Холандия. Сега книгата се счита за един от основните текстове на ХХ век.

9. " Мисли и забогатявай " от Наполеон Хил
30 милиона екземпляра на " Мисли и забогатявай " е мотивационна книга, написана от американския публицист Наполеон Хил. Когато " Мисли и забогатявай " се появява за пръв път през 1937 година тя неотложно си печели славата на една от най-великите и вдъхновяващи книги на своето време. Творбата на Наполеон Хил става наложително четиво за всички, които се стремят към триумф в живота и кариерата си. Превръща се в справочник за милиони хора, решили да се отърват от бедността в ера на меланхолия и да реализират разцвет за себе си, за фамилиите си

8. " Отнесени от вихъра " от Маргарет Мичъл (1900–1949)
33 милиона екземпляра на " Отнесени от вихъра " - сантиментална драма от Маргарет Мичъл, действието на която се развива в щата Джорджия в Съединени американски щати по време на Гражданската война. Книгата споделя историята на Скарлет О`Хара, щерка на ирландски преселник. Знаменитият разказ печели премията Пулицър, и по него е сниман едноимения филм, спечелил премията " Оскар "

7. " Здрач " от Стефани Майър
43 милиона екземпляра на " Здрач " - първата книга на извънредно известните измежду младежите, поредност от книги от американския публицист Стефани Майер. Историята е за едно младо момиче, което се влюбва във върколак. Книгите от серията, по претекстовете на който са направени филми са преведени на повече от 38 езика по целия свят

6. " Шифърът на Леонардо ", Дан Браун
57 милиона екземпляра на художествения разказ " Шифърът на Леонардо ", написан от американския публицист Дан Браун, оповестен през 2003 година Романът преглежда някои исторически теории за свещения Граал, връзките сред Мария Магдалина и Исус Христос и нейната роля в християнството Въз основа на романа е сниман филм с Том Ханкс в основната роля

5. " Алхимикът " от Паулу Коелю
65 милиона екземпляра на " Алхимикът " е оповестена през 1987 година и се трансформира в бразилски бестселър. Бързо били продадени над 65 милиона екземпляра от романа, което направило книгата една от най-продаваните в историята. " Алхимикът " е преведен на повече от 67 езика, спечелила международния връх на Гинес за най- продаваната книга на жив създател. Днес Паулу Коелю се трансформира в един от най -четените и авторитетни писатели на нашето време.

4. " Властелинът на пръстените " от Дж. Р. Р. Толкин

103 милиона екземпляра на " Властелинът на пръстените " – роман-епопея в жанр фентъзи, написана от британския публицист Дж. Р. Р. Толкин. Романът стартира като продължение на по-ранната му детска фантастична книги " Хобит ", само че се трансформира в доста по-голямо произведение. По книгата е снимана трилогия, състояща се от три кино лентата: " Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена ", " Властелинът на пръстените: Две замъци " и " Властелинът на пръстените: Завръщането на краля "

3. " Хари Потър " на Джоан Роулинг
400 милиона екземпляра на " Хари Потър " е серия от седем фентъзи романа, написани от международно известната британска писателка Джоан Катлин Роулинг (Joanne Kathleen Rowling). Книгата споделя за приключенията на магьосника Хари Потър и неговите другари, които са ученици на виртуалното учебно заведение за вълшебства и магии Хогуортс. Подобно на други най-четени книги, " Хари Потър " беше екранизиран, влизайки в листата на най-касовите филми в историята.

2. " Цитатите на Мао Цзедун ", Мао Цзедун

820 милиона екземпляра на " Цитатите на Мао Цзедун ", или както постоянно я назовават " Червената брошура " е алманах, обясняващ на китайския народ, идеологията на Китайската комунистическа партия

1. Библия
Библията е написана преди към 16 века и съставлява сбирка от 66 книги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР