Честотата на коронавирусната инфекция в Русия нараства за четвърта поредна

...
Честотата на коронавирусната инфекция в Русия нараства за четвърта поредна
Коментари Харесай

Русия отчете Cvoid рекорд от 6500 смъртни случая за 7 дни и 188 829 новозаразени

Честотата на коронавирусната зараза в Русия нараства за четвърта поредна седмица и към този момент е станала максимумът от края на 2020 година, следва от изчисленията на ТАСС въз основа на данни от федералния действен щаб.

Смъртността към този момент надвиши миналогодишните индикатори - през последните седем дни в страната са регистрирани съвсем 6500 смъртни случая , което надвишава върховете на миналата есенно-зимна вълна с повече от един и половина пъти.

В Русия за седем дни са открити 188 829 случая на зараза, което е с 14% повече в съпоставяне със същия предишен интервал. През 2021 година това е максимумът - последният път, когато повече инфектирани хора за една седмица бяха открити в страната бе на 21-27 декември.

В събота стана известно за 29 362 нови случая за ден . Това е най-високото равнище от 24 декември 2020 година и второто в цялата зараза.

Честотата, като се вземе поради размерът на популацията, се е нараснала от 16,2 на 18,4 случая дневно на 100 хиляди души . Това е най-високата стойност на индикатора през цялото време на януари.
 Путин още веднъж прикани руснаците да се вaксинират с цел да се предпазят от Covid
Путин още веднъж прикани руснаците да се вaксинират с цел да се предпазят от Covid

Положението в Русия в този момент е по-лошо от преди година, заболеваемостта е 3 пъти по-висока, измежду децата е увеличена няколко пъти

Смъртността заради коронавирусна зараза в Русия още веднъж възобнови своя най-много: от 4 до 10 октомври централата записва 6497 смъртни случая, което е с 8% повече спрямо миналата седмица . През 2020 година най-високият % е 3 920 смъртни случая за седем дни.

За пети следващ ден в страната са регистрирани над 900 смъртни случая дневно . Максимумът е регистриран в събота - 968 смъртни случая.

Броят на хората, възстановяващи се от коронавирусна зараза в Русия, нараства за втора поредна седмица - през последните седем дни в страната са излекувани 132 154 души против 121 361 в предходните. Въпреки това, той към момента е видимо под броя на новите случаи, а делът на оздравелите продължава да понижава бързо - от 88,7% предходната неделя на 88,2% тази неделя.

На този декор броят на така наречен дейни случаи нараства бързо , т.е. пациенти, които се лекуват в този миг. Според централата за седмица той се е нараснал с 50 178 (това е максимумът за цялата епидемия) и възлиза на 700 831.

Броят на руснаците, които са под лекарско наблюдаване заради ковид, към този момент надвиши един милион , заяви Министерството на здравеопазването. В петък ръководителят на министерството Михаил Мурашко съобщи, че става въпрос за 1,038 милиона души.

Географията на епидемията остава същата - главните фокуси са Москва, Санкт Петербург и Московска област , които тази седмица съставляват 32,2% от всички случаи в страната против 29,7% предходната седмица.
 Русия с невъобразим от 31 декември брой новозаразени с COVID-19
Русия с невъобразим от 31 декември брой новозаразени с COVID-19

За втори следващ умрелите са над 900 души

В Москва заболеваемостта се приближава до индикаторите за лятното огнище. За седем дни в столицата са открити 32 436 инфектирани, което е с 28,5% повече по отношение на предходния сходен интервал и максимумът от средата на юли.

В Санкт Петербург броят на откритите случаи се е нараснал със 17%, до 16 737 (това е най -високата цифра от януари), а в Московска област - с 19,6%, до 11 590.

Наблюдава се епидемиологичен растеж в цялата страна, само че той се развива с разнообразни темпове . В Централните и Северозападните федерални окръзи броят на откритите случаи надвишава равнището от миналата седмица надлежно с 21,7% и 14,9%, в Поволжския и Южния федерален окръг - с 11,9% и 9,2%, в Урал и Сибир - с 5,9% и 5,7%, в Далечния Изток и Северен Кавказ - с 4,7% и 4,3%.

Въпреки бързото повишаване на заболеваемостта и високата смъртност, съветските управляващи чакат да се оправят с новата вълна на епидемията без блокиране . Във вторник вицепремиерът Татяна Голикова, която управлява щаба за битка с нова зараза, показа пакет от ограничения, които, наред с други неща, опцията за въвеждане на строги ограничавания единствено в някои общини, грантове за " без ковид " райони, ускорявайки приемането на тестови резултати за covid (с настоящите 48 до 24 часа), както и разширение на практиката на QR кодове .

Според оценките на ТАСС, към една трета от районите към този момент са въвели QR кодове или възнамеряват да създадат това в границите на идващите две седмици. В допълнение, от ден на ден и повече субекти на Федерацията вкарват наложителна имунизация за служащи в някои области - главно, както през лятото, приказваме за чиновници на кетъринга и търговията, медицината и образованието, културата, превоза и жилищно -комуналните услуги, държавни и общински институции. В региона на Нижни Новгород бе в допълнение подредено да се имунизират 80% от служащите в индустриалните предприятия.
 В Русия не стопират да записват черни COVID-19 върхове
В Русия не стопират да записват черни COVID-19 върхове

Въпреки това Кремъл отхвърля да постанова още веднъж ограничаващи мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР