Често явление е в кофата за боклук да попадат едни

...
Често явление е в кофата за боклук да попадат едни
Коментари Харесай

Семките на този плод са много полезни

Често събитие е в кофата за отпадък да попадат едни от най-ценните субстанции. Хората сме привикнали да изхвърляме обелките на плодовете и зеленчуците, в които се съдържат най-вече витамини, минерали, фибри и антиоксиданти.
Свикнали сме също да почистваме семките на другите типове плодове, смятайки че по този метод са доста по-приятни за похапване.
Не си даваме сметка обаче, че в тях се съдържат толкоз доста потребни субстанции, че в случай че прочетем малко повече за това, то свят ще ни се завие.
Семките на гроздето нормално не са харесвани от феновете на плода, тъй като са по-твърди и множеството ги намират за неприятни. Макар те да не дават отговор на вкусовите ви упования, в реда на нещата е да им дадете късмет да ви се потвърдят.
Нека не забравяме, че те са извънредно потребни за човешкия организъм, защото в тях се съдържа съсредоточено количество антиоксиданти. Дори в някои елементи на света семките на гроздето служат за подготвяне на специфични деликатеси.

Полезните свойства на семките на гроздето
 Какво се случва с тялото ни, в случай че ядем грозде всеки ден Какво се случва с тялото ни, в случай че ядем грозде всеки ден
Гроздето се отглежда в продължение на хиляди години и е било почитано от няколко антични цивилизации за потреблението му във винопроизвод...
Млада и сияйна кожа
Знаете ли, че постоянно в козметичната промишленост семките на гроздето са високо ценени. В тях се съдържат витамини А, Е и С. Те са извънредно удобни за кожата и я поддържат млада и сияйна на тип.
Забавят възпалителните процеси
Да не приказваме, че линоловата киселина, съдържаща се в тези дребни частици, намиращи се сърцевината на грозда, забавя възпалителните процеси.
Борят се с акнето
 Кои плодове ВИНАГИ да ядем с кората Кои плодове ВИНАГИ да ядем с кората
Повечето от нас сме привикнали да отстраняваме кората и обелката на плодовете, които консумираме. Става ясно обаче, че това не е по никакъв начин добр...
Ако страдате от акне, кожните лекари ще ви предлагат горещо да се възползвате от козметични артикули, при изработката на които вземат участие точно семките на гроздето. Те също по този начин са отлично средство за хидратиране.

Мека и нежна кожа
Семките на гроздовете могат да се употребяват като пилинг. Стрийте ги авансово и с нежни придвижвания масажирайте кожата на тялото и на лицето. Само няколко процедури са изцяло задоволителни, с цел да се сдобиете с идеално гладка и копринено мека кожа.
Възползвайте се от естествените блага, тъй като те са незаменими!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР