Често в натовареното ежедневие изпитваме чувство на умора. А когато

...
Често в натовареното ежедневие изпитваме чувство на умора. А когато
Коментари Харесай

Какво трябва да ядем когато сме уморени

Често в натовареното всекидневие изпитваме възприятие на отмалялост. А когато имаме още куп неща за извършване, това е много неприятно

Лекът за това положение може да е потреблението на някои храни, носещи прилив на сила, поучава

Като цяло възприятието на ленивост се поражда по разнообразни аргументи. Основната обаче е неправилното хранене. Тъй като храната е горивото на организма, от качеството ѝ зависи по какъв начин ще се усещаме.

На първо място, най-добре е да стартираме деня със стойностна закуска. Именно тя ни поддържа бодри и съсредоточени, оказва помощ ни да редуцираме килограмите си, като ни защищава от преяждане денем.

Експертите предлагат потреблението на повече въглехидрати за сила и белтъчини за устойчивост. От друга страна, е добре да се заобикалят несъразмерните количества захар, защото е потвърдено, че децата, които употребяват захар със закуската си, са по-склонни да ядат повече на обяд.

По време на обяда е добре да се заложи на нискомаслен протеин. Той покачва производството на мозъчни химикали, наречени катехоламини, които ще поддържат жизнеността и енергичността целия следобяд.

Ако пък би трябвало да сте съсредоточени и вечерта, то също като на обяд изберете нискомаслен протеин и зеленчуци, с цел да избегнете приемането на прекалено много въглехидрати.

Ако ли не – изборът е ваш. Стига да не залагате на тежки храни. Вечер стомахът работи по постепенно и изобилното хранене може да попречи на здравия сън.

Като цяло организмът ни се нуждае от храни, които форсират метаболизма. Те би трябвало да поддържат постоянни както равнището на кръвната захар, по този начин и на силата.

По-голямата част от силата се набира от въглехидратите. Те по-лесно се трансформират в глюкоза, която, от своя страна, е най-използваното гориво за сила. Те обаче би трябвало да се одобряват в композиция с останалите храни.

Класацията за топенергийни храни

1. Нишестени въглехидрати. Това са кафявият ориз, пълнозърнестите храни, овес и ръж;

2. Протеини. Най-вече пилешко и пуешко, морски блага, тофу, кисело мляко, сирене, яйца, ядки и семена, мазни риби;

3. Зеленчуци. Най-добре работят артишок, цвекло, броколи, брюкселско зеле, моркови, гъби, чушки, спанак, сладки картофи, аспержи, ряпа;

4. Плодове. Енергизиращи са малини, боровинки, круши, ябълка, банан, авокадо, ягоди, ананас.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР