Често стопаните се оплакват от това, че котката им ближе

...
Често стопаните се оплакват от това, че котката им ближе
Коментари Харесай

Защо котката ти ближе косата?

Често стопаните се оплакват от това, че котката им ближе косата. Само по себе си това не е рисково, само че въпреки това, сигурно се питате на какво се дължи това необичайно користолюбие на котките ви.

Защо котката ми ближе косата?

Това че всички котки се облизват сами себе си е изцяло обикновено, като по този начин те поддържат хигиената си, тъй като са доста чистоплътни животни. Но ето какви са аргументите котката да ви ближе:

1. Проява на обич. Както котката изблизва дребните си, по този начин в този момент тя прави това и с вас, показвайки по този метод привързаността си към стопанина. Това е необикновен за тези животни обред, с който те ви демонстрират нежността си, любовта и грижата за вас. Бъдете сигурни, че котката ви обича, в случай че ви ближе.

2. Често котката може да ближе косата на стопанина си, заради това че сте си хапвали нещо вкусничко преди този момент и тя усеща аромата. Така в случай че види нещо обичано в ръцете ви, котката ще се опита да го получи с всички почтени и нечестни хитрини.

3. Желанието им да преобладават също може да стане повода да стартират да ви ближат косата. Подобно на майката, която по всякакъв начин се грижи за дребните си, по този начин в този момент и вашите котка демонстрира своята угриженост към вас.

4. Ако пък въпреки това, пухестият ви приятел ви ближе косата, като освен това се усеща, че той е уплашен и изплашен, тогава това е симптом че вие доминирате напълно над животното. Имено това демонстрира, че действително вашата котка се усеща некомфортно и дружно с това е напрегната.

 Прави ли го и вашата котка

5. Другата допустима причина котката да ближе косата ви е това, че на животното ви може да му е скучно, както и да не му стига внимание от ваша страна. Ако това се случва непрекъснато, тогава би трябвало да си играете с котката повече.

6. Също по този начин е допустимо котката да усеща мощен мирис от вас, като това да стане повода да ближе косата ви - да вземем за пример парфюмите или пък фиксиращите средства с миризма. Те одобряват тези странични аромати като заплаха за тях и стопанина им. Ближейки косата ви, те се пробват да ви предпазят.

7. Последната причина, която може да накара котката да ви ближе, е някое котешко заболяване. Именно по тази причина е значимо да обърнете изключително внимание на животното, както и на държанието на котката. Характерна причина за изобилното олизване на питомеца ви могат да са паразитите по котката, дерматитът, обривите и другите инфекции.

Ако забележите, че котката ви е почнала да ближе косата ви, тогава е значимо да я разсейвате или да се извършите, че сте заети в този момент с нещо друго, като по този начин с времето животно ще отвикне от този табиет. Ако въпреки всичко нещо ви тормози в държанието на любимеца ви, тогава е най-добре да се обърнете към ветеринар, който да прегледа животното.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР