Често ще ме чуете да казвам, че когато се получава

...
Често ще ме чуете да казвам, че когато се получава
Коментари Харесай

Сериозната връзка не пада от небето

Често ще ме чуете да споделям, че когато се получава сред двама души, просто се получава – без игрички, без преследвания и без обезверени опити да се притегли вниманието на другия. Ако се постанова да се трудите, с цел да се стигне до връзка с някого, да чакате той/тя да се промени или да стартира да ви цени... най-вероятно това в никакъв случай няма да се случи.

Когато нещо кликне в характерите на двама души, връзките към света и ползите им, нещата просто се случват от единствено себе си.

Но! За страдание постоянно има едно огромно „ само че ”. Успешното начало не ви подсигурява благополучен край.

Много хора са уверени, че някъде там живее човек напълно приспособен за тях – сродна душа, да го назовем. Истината е че има доста хора, с които сте в по-голяма или по-малка степен подобаващи сътрудници и е въпрос на изпитание да дооформите навиците и характерите си според от това какво търси другият, защо сте склонни да извършите компромис и защо не.

Този развой изисква старания. В приказките сродните души вълшебен заживяват щастливо до края на дните си. В действителността се постанова да се приспособяваме към неприятните привички на другия, да се учим да демонстрираме недоволството си по градивен метод освен пред него, само че и пред околните му, да се учим да отглеждаме деца дружно и да не разрешаваме на напрежението от това да афектира доста връзката ни (дори когато и двамата въобще нямаме визия какво правим).За да се реализира естетика във връзката, е нужен труд. Дори когато и двамата не сте уверени, че сте подготвени за съществено обвързване, подходете отговорно към връзките си, определете границите си, желанията си, споделете фантазиите си и в случай че се окаже, че сте с верния човек, връзката ви може да мине гладко на различен стадий. Ако ли не, положителната връзка ще ви обезпечи повече приятни моменти, по-малко драма и спокойна и другарска разлъка, в случай че се стигне до такава степен.

Сериозното отношение, уважението, грижата за другия и връзката не са “опционални ”. Не може да решавате с кого ще сте откровени и с кого не. Един подобен метод към връзките ви подсигурява съвсем сигурен неуспех.

 

Мила Петкова e основателка, създател и редактор на уеб страницата за онлайн психология . Занимавала се e с европроекти в обществената сфера, разработвала e обучителни стратегии и тренинги. През 2010 година приключва магистратура по психоанализа в Испания и сега е докторант по психоанализа и философия на културата в Мадридския университет “Комплутенсе ”.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР