Често не осъзнаваме кога взимаме лоши финансови решения. Много хора

...
Често не осъзнаваме кога взимаме лоши финансови решения. Много хора
Коментари Харесай

Няколко неща, за които вероятно харчите пари и намаляват шансовете за забогатяване

Често не осъзнаваме по кое време взимаме неприятни финансови решения. Много хора от междинната класа харчат за безсмислени неща, които наподобяват впечатляващи, само че в последна сметка единствено изяждат спестяванията им и им пречат да усилят благосъстоянието си.

" Един от най-вредните привички е да харчите повече, в сравнение с печелите ". Това казва финансовият съветник Кристофър Уилям, представен от Yahoo Finance. По думите му това е постоянно срещан проблем в междинната класа, тъй като хората постоянно се изкушават да купуват повече, в сравнение с могат да си разрешат.

Това може да докара до висока задлъжнялост, да затрудни опитите за спестявания за пенсиониране и други дълготрайни вложения.  " Освен това, в случай че някой непрекъснато харчи повече, в сравнение с печели, може да е мъчно да се прекъсне цикълът. "

Ето един лист с неща, за които не би трябвало да харчите пари, в случай че сте от междинната класа и желаете да забогатеете:

Излишни участия и абонаменти

Много хора от междинната класа абонират за доста онлайн приложения или път спортни интензивности, от които нямат потребност или просто не употребяват. Ако месечната ви карта за фитнес е 100 лв. и отидете два пъти или три пъти в залата, то едно посещаване излиза много скъпо. Може би има по-икономичен вид за подготовка?

Същото важи за стрийминг платформите, които гледате понякога, само че плащате за тях за цялостен месец или години.

Инвестиране в активи, които не ви носят нищо

Много хора от междинната класа влагат в предмети, които губят стойност с течение на времето, изясняват специалисти. Според тях лъскавите покупки, евентуално се вършат, с цел да имитират стандарта на живот на по-богатата класа.

Такива за покупките на нови коли, които са привлекателни, само че не и рационални. Стойността на чисто нов автомобил пада сега, в който напусне автокъщата.

Покриване на разноски на порасналите ви деца

Една честа неточност, която позволяват фамилиите от междинната класа е да се грижат за финансовата непоклатимост на порасналите си деца, когато са покрай пенсиониране. Но специалистите поучават, че е по-добре да се научат на финансова самостоятелност, вместо постоянно на зависят от вас и разчитат на вас за пари.

Пренебрегвате скритите разноски на пестеливостта

Въпреки че пестеливостта е добра линия в множеството случаи, несъразмерната спестовност може да докара до пропуснати благоприятни условия, счита Пърси Грюнвалд, финансов специалист. " Понякога харченето на малко повече авансово за качествени артикули или прекарвания може да ви спести пари в дълготраен проект. Например, вложението в енергийно ефикасни уреди може да понижи дълготрайните разноски за комунални услуги. "

Не живеете съгласно това, което взимате

Според Денис Ширшиков, финансов специалист, забележителна преграда за междинната класа по пътя към струпване на благосъстояние е методът им на живот. " След като печелят повече, хората са склонни да усилват разноските си съразмерно или даже прекалено, което може да попречи на способността им да икономисват и влагат дейно ", сподели той.

Често срещано неверно разбиране е, че шофирането на първокласна кола или по-голямата къща значи благосъстояние. Въпреки че това може да са индикатори за по-висок приход, те не се трансформират безусловно в дълготрайно благосъстояние, в случай че са финансирани с дълг. Така че внимавайте с тези покупки.

Поддавате се на публичния напън

Тук става въпрос за по този начин нареченото прочувственото харчене, водено от желанието да сме в крайник с връстниците или поради публичния напън. Недейте да живеете от заплата до заплата, единствено поради непрекъснатата потребност от това да имате нова кола, нова игра или с цел да отидете на прекомерно скъпа отмора, единствено тъй като това вършат сътрудници и съседи. Това е капан, в който е елементарно да се попадне, само че има дълготрайни последствия върху замогването ви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР