Често домакините съхраняват храната неправилно и дори не го осъзнават.

...
Често домакините съхраняват храната неправилно и дори не го осъзнават.
Коментари Харесай

Храните, които не трябва да съхраняваме в хладилника

Често домакините съхраняват храната погрешно и даже не го осъзнават. Обикновено по табиет прибират всички артикули хладилника и не се замислят дали тъкмо там им е мястото. Оказва се, че това е безусловно неправилно. Съществува избран лист с артикули, които несъмнено не се предлага да се държат в ледник, тъй като това се отразява отрицателно на усета им.
Яйца
Яйцата се съхраняват най-добре на хладно и изсъхнало място, защото тънките им черупки безусловно поемат всички миризми в хладилника. Също по този начин в хладилника те последователно губят от влажността си и стават по-плътни.
Хляб
В никакъв случай не би трябвало да поставяте свеж самун в хладилника, тъй като той незабавно ще стане влажен и блудкав. Изключение вършат сандвичите.
Домати
Доматите губят влага прекомерно бързо, когато се съхраняват в ледник. В случая изсъхват и губят усета си. Подобна е обстановката със сливите, прасковите и мангото. Съхранявайте тези зеленчуци и плодове в купа на масата в кухнята.
Кисело мляко
Малко необичайно е да оставите киселото мляко в топла стая, без да го приберете в хладилника? Не се тормозете, тъй като този млечен артикул съдържа бактерии, които играят ролята на натурален консервант. Но в случай че желаете киселото мляко да е хладно, поставете го в хладилника. Но даже и да го забравите няколко часа на масата, това няма да промени вкусовите му качества.
Риба звук
Рибата звук и други консерви не би трябвало да се поставят в хладилника, защото няма условие да се съхраняват в хладилни условия. И в тази ситуация усетът им ще се промени. Той е доста по-добър, когато се съхраняват на стайна температура.
Цитрусови плодове
В хладилника корите на ароматните портокали, лимоните и мандарините бързо се покриват с тъмни петна, тъй че е по-добре да се съхраняват на стайна температура в специфична купа.
Краставици
След няколко дни предпазване в ледник краставицата става по-суха, в сравнение с в случай че е стояла на яркото слънце.
 Ето по какъв начин вярно да подредите хладилника си Ето по какъв начин вярно да подредите хладилника си
Съхранението на храната в ледник в разхвърлян ред може да утежни качеството на продуктите и да ги направи негодни за приложимост по-ско...
Босилек
Докато магданозът и копърът се усещат удобно в хладилника, то босилекът, подложен там, незабавно стартира да пожълтява и да губи скъпи етерични масла.
Авокадо
Не чакайте авокадото да узрее в хладилника. По-добре го поставете в купа за плодове или хартиена торбичка и съхранявайте на стайна температура.
Патладжан
 5 храни, които не сте предполагали, че би трябвало да се държат във фризера 5 храни, които не сте предполагали, че би трябвало да се държат във фризера
Току-що се прибирате от пазар и се купили замразен грах? Разбира се, че ще го приберете във фризера. Имате останки след вечеря? Веднаг...
Този зарзават би трябвало да се съхранява на по-висока температура. Ако тя падне под + 10°C, това стартира да се отразява отрицателно на усета му.
Фъстъчено масло
В хладилника фъстъченото масло бързо ще се втвърди, тъй че мазането му самун или прибавянето му към плодова салата, ще бъде мъчно.
Кореноплодни зеленчуци
Никога не съхранявайте моркови, картофи, цвекло и други кореноплодни зеленчуци на долния рафт на хладилника, тъй като там те стартират да покълват, изсъхват бързо и даже плесенясват.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР