Честните избори са най-ефективният гарант на демокрацията и като общество

...
Честните избори са най-ефективният гарант на демокрацията и като общество
Коментари Харесай

Радев: Честните избори са най-ефективният гарант на демокрацията



Честните избори са най-ефективният поръчител на демокрацията и като общество и институции би трябвало да работим за повишението на доверието към този инструмент на правовата страна. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден одобри на „ Дондуков “ 2 представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Представителите на организацията са част от интернационална задача за наблюдаване на изборите за народни представители в България на 4 април,

Вотът на поставените под карантина, организирането на задоволително мобилни изборни секции, усложненията при обработването на резултатите от едновременното гласоподаване с машини и с хартиени бюлетини, както и дебата за въвеждане на видеонаблюдение при преброяването на бюлетините и оформянето на изборите протоколи, бяха част от тематиките на срещата сред президента Румен Радев и представителите на ОССЕ: 

" Всички знаем, че честните избори са най-ефективният поръчител на демокрацията. Легитимността на всеки избор се състои в всеобщото присъединяване на жителите. Доверието на обществото в идващия парламент и държавно управление е най-големият капитал за тях ".

Ръководителят на задачата наблюдаващи Корин Йонкър уточни:

" И макар, че за девети път следим избори в тази страна, няма да съпоставяме с предходни избори, нито с избори в други страни. Стандартите са това, върху което ще се съсредоточим, в критериите както на заключенията, по този начин и на рекомендациите ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР