Честит 1-ви ноември, съвременни будители. Днес произнасяме имената на възрожденците,

...
Честит 1-ви ноември, съвременни будители. Днес произнасяме имената на възрожденците,
Коментари Харесай

За първи път: Пловдив отбеляза Деня на будителите с шествие по Главната

„ Честит 1-ви ноември, модерни будители. Днес произнасяме имената на възрожденците, учителите, революционерите, историческите персони, тези, които назоваваме будители. Народът ни е оживял с помощта на тях. Успял е да запази имената им и загатна за делата им “, сподели кметът Здравко Димитров преди празничното шествие във връзка Деня на националните будители през днешния ден в Пловдив.
Прочетете още
След него водосвет отслужи пловдивският митрополит Николай и празничното шествие потегли по Главната, предизвиквайки нечуван интерес измежду хората. Припомняме, че за първи път в актуалната ни история почитаме първи ноември по този метод.

В дефилето се включиха представителни групи от пловдивските учебни заведения, а най-отпред бяха музикантите от военния оркестър. Множеството се спря на стълбите на Каменица, където хорът на пловдивските момчета извърши химна на Пловдив и песента „ Питат ли ме дей зората “.

В това време на площад „ Стефан Стамболов “ на огромен видео екран вървяха посланията на децата, участници в състезанието „ Народните будители и аз “, чийто уредник бе в основата и на шествието. То приключи на площад Централен, където върви стратегия с присъединяване на надарени пловдивски деца.

Галерия: 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР