Чесновият пирог със зелени подправки и кашкавал е вкусно ястие,

...
Чесновият пирог със зелени подправки и кашкавал е вкусно ястие,
Коментари Харесай

Чеснов пирог – никой няма да му устои, защото има такъв аромат

Чесновият пирог със зелени подправки и кашкавал е вкусно ядене, което обичаните ви хора ще обикнат. Плънката в този пирог е доста нежна и извънредно ароматна. А тестото е леко, меко и сочно. Като цяло пирогът е просто прелестен и е съвършен за обяд или вечеря.

Съставки:

300 мл топло мляко500 грама пшенично брашно11 грама суха мая1 чаена лъжичка захар1 чаена лъжичка сол4 супени лъжици зехтин1 връзка копър1 глава чесън200 грама краве масло200 грама настърган кашкавал

Получаване:

Налейте топлото мляко в купа, прибавете квас и захар, разбъркайте всичко, покрийте с фолио и оставете за 10 минути.След определеното време прибавете пшеничното брашно със солта. Първо разбъркайте сместа, след което омесете тесто с ръцете си на плота.Готовото тесто се слага в купа и се залива със зехтин. След това покрийте купата с фолио и я оставете на топло място за 1 час.Нарежете чесъна и копъра в кухненски робот, по-късно прибавете омекналото масло. Разбъркайте добре.Омесете бухналото тесто, след което го разточете на тъничък пласт. Намажете го с получената примес и го завийте на руло.След това го отрежете по дължина на 2 елементи, единия край защипете и навийте на плитка. След това защипете втория край.Получената заготовка се слага в тава за печене, намазана с масло. Поръсете с настърган кашкавал от горната страна, покрийте с забрадка и оставете за 30 минути.Получената заготовка се слага във фурната, авансово загрята до 180 градуса. Печете 30-35 минути.Извадете готовия пирог от фурната, сложете го върху поднос и сервирайте на масата.

Вижте още: Маринован карфиол в буркани по специфична рецепта

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР