Чешкото правителство ще разсекрети документ за участието на руските специални

...
Чешкото правителство ще разсекрети документ за участието на руските специални
Коментари Харесай

Чехия разсекретява документи за руско участие в експлозията през 2014 г.

Чешкото държавно управление ще разсекрети документ за присъединяване на съветските специфични служби в детонацията в склада за муниции в село Върбетице покрай град Злин през 2014 година, съобщи на страната Андрей Бабиш пред кореспонденти.

Вчера централноевропейската страна изгони 18 чиновници на съветското посолство и съобщи, че следствията са свързали съветското разузнаване с детонацията, при която починаха двама души

" Правителството ще прегледа отчета на чешките специфични служби и ще го разсекрети и обществеността ще може да разбере детайлности за това “, сподели Бабиш, представен от ТАСС.

Чешкото държавно управление ще прегледа в понеделник документ за присъединяване на съветските специфични служби в случая във Върбетице. Той е направен от Службата за сигурност и информация - чешката работа за контраразузнаване. Според премиера в него се дават доказателства за присъединяване на сътрудници на съветските специфични служби във гърмежа във Върбетице.

От Европейската комисия обявиха, че въпросът ще бъде прегледан по време на авансово плануваната видеоконференция на външните министри на Европейски Съюз в понеделник.

На 16 октомври 2014 година 50 тона муниции избухнаха в склад в селото. Фрагменти от тях бяха разпръснати в радиус от 800 м от мястото, където се е намирала постройката на склада. Двама чиновници на локалната компания „ Имекс Груп “, наела склад от държавния Военно-технически институт, бяха убити. Всички селяни тогава бяха евакуирани по неотложност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР