Чешкият президент Петр Павел очаква значителни развития в пълномащабното нахлуване

...
Чешкият президент Петр Павел очаква значителни развития в пълномащабното нахлуване
Коментари Харесай

Петр Павел: Войната в Украйна се обръща в полза на Русия през 2024 година

Чешкият президент Петр Павел чака " обилни развития " в пълномащабното навлизане на Москва в Украйна през идната година - и те евентуално няма да бъдат удобни за Киев, написа европейската редакция на Politico, представена от " Фокус ".

В изявление за чешкото онлайн издание Seznam Zprávy, Павел беше запитан за неговия профил в годишната ранглиста на POLITICO за най-влиятелните хора в Европа, в която той беше разказан като " ястреб, когато става въпрос както за Русия, по този начин и за Китай ", който изцяло поддържа Украйна, както и по-нататъшното разширение на НАТО.

Запитан какви са упованията му по тези въпроси за идната година, той съобщи: " Имаме доста пред нас, тъй като развиването на спора в Украйна демонстрира, че е доста евентуално да забележим някои значими развития през идната година. "

" И индикациите до момента са, че няма да бъде в най-хубавия смисъл на думата, както бихме желали да бъде ", предизвести президентът в изявление, оповестено в понеделник, заявявайки, че ще има " нова обстановка, с която ще би трябвало да се оправяме ".

Коментарите на чешкия президент, който е някогашен военачалник, почитан водач на НАТО и корав покровител на Украйна, идват в миг на предизвикателство за Киев.

По лично самопризнание на украински публични лица контранастъплението на Киев напредва по-бавно от предстоящото. Сега, когато зимата наближава, позициите на бойното поле ще останат укрепени през идващите няколко месеца.

Междувременно Киев се бори да поддържа поддръжката на своите съдружници.

Но в Европа засилената съпротива от страна на унгарския министър председател Виктор Орбан, прочут с близостта си с съветския президент Владимир Путин, заплашва да провали значим пакет от помощ от 50 милиарда евро. В Съединени американски щати проектите за даване на спомагателна помощ за Киев бяха в застой от седмици заради съпротивата на републиканските законодатели.

Съединени американски щати също се насочват към президентски избори с неразбираем резултат през идната година, което ще повлияе на протичащото се в Украйна, споделя Павел в изявлението.

" Очакването на изборите ще докара и до избрани промени на бойното поле ", изясни чешкият президент, защото Путин сподели, че счита Съединени американски щати за единствения " сътрудник за възможни договаряния ", които могат да се случат едвам след изборите.

" От страна на Владимир Путин има упования, че в случай че Доналд Тръмп успее, той ще може да се разбере с него, без значение от това какво мислят Украйна или останалата част от Европа, и... да върне на Русия статута на основен състезател ", съобщи Павел.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР