Чешкият първенец Славия Прага си заслужи място в груповата фаза

...
Чешкият първенец Славия Прага си заслужи място в груповата фаза
Коментари Харесай

Лелеяните групи приветстваха Славия Прага

Чешкият отличник Славия Прага си заслужи място в груповата фаза на Шампионската лига след нова победа над румънския първенец Клуж. След триумфа с 1:0 преди седмица и в този момент възпитаниците на Индрих Тръпишовски се постановиха със същия резултат. Победата умерено можеше да бъде надалеч по-изразителна, в случай че домакините бяха отбелязали единствено половината от головите обстановки, които сътвориха.

Първият голов късмет в срещата беше на сметката за Клуж, като Михай Бордеяну опита шанса си от директен свободен удар и само намесата на вратаря Ондрей Колар предотврати откриването на резултата. Оттук до почивката Славия тотално диктуваше събитията и изтърва два златни шанса. Първият пристигна в 29-ата минута, когато Лукас Масопуст нанесе извънредно мощен изстрел от границата на пеналта, който мина на сантиметри над гредата. В 37-ата халфът Томас Сучек с глава стреля доста рисково към задачата, а кълбото съвсем облиза десния дирек.

След паузата Славия продължи да играе по същия безапелационен метод. Само секунди след подновяването на играта Милан Шкода тества много съществено рефлексите на вратаря Гиедриус Арлаускис. В 62-ата Николае Станчу беше напът да изненада стража на Клуш със застрашителен изстрел от отдалеченост, но 31-годишният литовец имаше отговор и на това.

Той обаче не съумя да стори нищо в 66-ата минута, когато Ян Борил овладя съвършен дълъг пас по левия фланг и с впечатляваща експедитивност се устреми към вратата. Левият бек нахлу в наказателното поле и позатвори ъгъла пред себе си, като съумя да нанесе съвършен диагонален шут по тревата – 1:0.

Този гол дефинитивно прекърши съпротивителните сили на Клуж, който беше наясно, че има потребност от знамение, с цел да преобърне обстановката. Така с общ резултат 2:0 Славия Прага откри място в групите на най-комерсиалната клубна конкуренция на планетата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР