Чешката марка Skoda ще започне серийно производство на автомобили с

...
Чешката марка Skoda ще започне серийно производство на автомобили с
Коментари Харесай

Skoda пуска на пазара еко коли до три години

Чешката марка Skoda ще стартира серийно произвеждане на коли с електрическо задвижване през 2020 година Това оповестява пресслужбата на компанията, която е част от групата Volkswagen.

На монтажната линия на завода в гр. Млада Болеслав през 2019 година ще се появи хибридна трансформация на флагманнскиия модел на марката Superb. Задвижващата система ще включва 1,4-литров бензинов турбодвигател, както и електрически мотор с мощ 115 конски сили. Като цяло двигателният елемент ще генерира 215 конски сили. След това същата мощ ще получи и екологична трансформация на кросоувъра Kodiaq.

През 2020 година чешката марка ще стартира произвеждане на първия си електромобил. Това ще бъде кросоувър, който ще се нарежда в гамата на марката сред Karoq и Kodiaq. Новият модел ще бъде издигнат върху модулната платформа MEB, създадена от Volkswagen, особено за електрически коли.

Предвестникът на подобен автомобил бе показан през септември на автомобилното ревю във Франкфурт. Концептуалната машина Vision E е оборудван с два електрически мотора с обща мощ 306 к.с., които предават тягата на двете оси. Максималната скорост на кросоувъра е 180 километра в час. Автономният пробег е към 500 километра. Батериите могат да се зареждат от безжична станция.

Както беше обявено по-рано, до 2025 година " зелената " гама на Skoda ще включва до пет електрически автомобила. Според предварителните данни към кросоувъра ще се причисли и стилен хечбек, който ще възроди името Felicia, както и състезателен автомобил с мощ 300 конски сили.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР