Чешката инвестиционна група PPF придоби 9.1% в германския телевизионен оператор

...
Чешката инвестиционна група PPF придоби 9.1% в германския телевизионен оператор
Коментари Харесай

Собственикът на bTV купи голям дял в германската ProSiebensat.1

Чешката капиталова група PPF закупи 9.1% в немския ефирен оператор ProSiebensat.1. Сделката го направи вторият по величина вложител в компанията след италианската MFE-MediaforEurope. В България холдингът е показан посредством телекома Yettel и медиите в bTV Media Group.

PPF има вяра, че цифровата промяна на ProSieben ще сътвори стойност за всички акционери “, се споделя в изказване на частната PPF.

Листнатите във Франкфурт акции на ProSiebenSat.1 нарастнаха с 1.65% след договорката.

PPF, учредена от към този момент умрелия Петр Келнер, има вложения в 25 страни, в това число и в България, в сфери от банковото дело през телекомуникациите до промишлености като произвеждане, недвижими парцели и биотехнологии.
Собственикът на bTV основава нов банков водач в Чехия
Холдингът също по този начин има групата CME, която ръководи десетки канали в шест централно и източноевропейски пазара – България, Чехия, Словения, Румъния, Словакия и Хърватия. В момента компанията се управлява от вдовицата на Келнер – Рената.

MFE-MediaforEurope, която се управлява от фамилията на някогашния италиански министър председател Силвио Берлускони и е построила евентуален дял от до 29.9% в ProSiebenSat.1, по-рано този месец изключи цялостно обединение и оферта за придобиване сега, само че сподели, че е допустимо по-тясно съдействие.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР