Чесънът е популярно растение и добавка, придаваща превъзходен аромат на

...
Чесънът е популярно растение и добавка, придаваща превъзходен аромат на
Коментари Харесай

Защо трябва да ядем чесън на гладно?

Чесънът е известно растение и добавка, придаваща великолепен мирис на толкоз доста разнообразни ястия. Ако оставим встрани приложението му в кухнята, той е прочут и с лечебните си свойства. Те пазят организма и лекуват разнообразни болести, написа уеб сайтът zdraveikrasota.bg.

Неговите усет и мирис несъмнено не могат да се нарекат приятни за всеки, само че потреблението на чесън е потребна. Има изгоди от това да го включим постоянно в хранителния си режим.

Произходът на чесъна е Централна Азия, само че потреблението му в различната медицина може да се наблюдава чак до трети век прочие Хр. в Индия и Древен Египет. Векове наред чесънът е бил употребен по целия свят като мощен лек на редица заболявания.

 Защо би трябвало да ядем чесън на гладно?

Различни култури по света са го разпространявали, като извънредно лечебна храна, способна да лекува стотици здравни проблеми. Той се ползва както външно, по този начин и вътрешно. Консумиран от генерации, чесънът е бил предмет на доста научни проучвания, които потвърждават неговите безспорни медицински свойства.

Чесънът е мощен естествен антибиотик, който бори и отстрани микроорганизми,предизвикващи разнообразни инфекции и заболявания.

Доказано е, че има позитивен резултат върху кръвното налягане, лекува ревматоидният артрит, стомашни неразположения, кожни проблеми, нервни разстройства, както и липса на жизнеспособност, осведоми още изданието.

Освен това потреблението му подтиква кръвоносната система, усъвършенства функционалностите на черния дроб и жлъчката.

Можем да използваме чесън когато и да е на деня, само че изследванията потвърждават изказванието, че най-добре се усещат благотворните му изгоди, когато се приема заран – на гладно (след събуждане).

Той има пречистващи свойства, които подтикват изхвърлянето на отрови и боклуци от тялото. Чесънът спомага за изхвърлянето на паразитите от тялото и защищава от тиф.

Консумацията му на гладно защищава организма от здравословни проблеми, като избрани типове рак, диабет. Помага даже при меланхолия.



Чесънът е богат на антиоксиданти и хранителни субстанции, които закрепват имунната система и защищават организма от инфекции и заболявания. Употребата му на празен корем подсигурява, че ще имате добра отбрана против вируси, бактерии, гъбички и всевъзможни други типове микроорганизми, които всекидневно нападат тялото.

За да се възползвате на 100 % от неговите преимущества, би трябвало да го консумирате недопечен. Не е по никакъв начин неприятен и в сготвено ядене, само че термичната обработка унищожава до 90 % от неговите потребни субстанции.

Мирисът в сурово положение не е от най-приятните, само че помислете за невероятните му свойства – струва си.

Как да извършите детоксикация на организма си, като ядете чесън на гладно?

Главната изгода от потреблението на чесън на празен корем се крие в неговата детоксикираща мощ. Започнете да развивате този прекрасен табиет – всеки ден на празен корем – недопечен чесън. Ще прочистите организма. Някои предлагат да се ядат до две скилидки, само че това не е наложително.

За да увеличите неговото влияние и да постигнете по-ефективна детоксикация на организма за по-кратко време, започвайте своя ден с две супени лъжици ситно нарязан или счукан чесън. След това изпийте един свеж детоксикиращ сок по желание. Изчакайте 45 минути преди да пристъпите към закуската.

Препоръки

Ако не можете да понесете миризмата и усета, снабдете се с хранителни добавки на капсули ( с естествен чесън). Ще ги откриете в магазините и аптеките за здравословни храни.

Предпочитате ли да го ядете недопечен, пробвайте да притъпите усета и миризмата с малко лимонен сок или сдъвчете листо от мента. По този метод още веднъж ще получите всички останали резултати, без неприятния мирис и усета по-късно.

За да се насладите на всички негови изгоди, добавяйте го в салати, смутита, ястия с месо и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР