Червеното вино е предпочитано за студените зимни вечери, както и

...
Червеното вино е предпочитано за студените зимни вечери, както и
Коментари Харесай

7 причини да пиете червено вино вечер

Червеното вино е желано за студените зимни вечери, както и за сантименталните срещи, въпреки и в този момент обществените ни контакти да са лимитирани поради пандемията.

Всеизвестно е, че аленото вино има голям брой изгоди за нашето здраве, а в този момент, когато стоим повече време у дома, то може да е идеално допълнение към вечерята.

Вижте за какво да го консумирате.

1. Добро е за сърцето

То е цялостно с флаваноиди – антиоксиданти, които понижават риска от развиване на сърдечни заболявания. Това е по този начин, тъй като те снижават равнищата на неприятния холестерол и подтикват произвеждането на добър холестерол. Чрез аленото вино се грижите за сърцето.

2. Понижава кръвната захар

Същото изследване открива, че хората с диабет вид 2, които пият по чаша вино на вечеря (независимо дали е алено или бяло), имат доста по-ниски равнища на глюкоза, спрямо тези, които пият вода или други течности, до момента в който вечерят. Това не е първото изследване, което открива, че виното има добър резултат върху кръвната захар.

3. Намалява риска от меланхолия

Редовното изразходване на корав алкохол е обвързвано с развиване на душевен и физически проблеми. Но пиенето на умерено количество алено вино вечер има противоположния резултат. Проучване измежду 5 500 възрастни демонстрира, че за тези от тях, които са пили сред 2 и 7 чаши алено вино на седмица, е било по-малко евентуално да страдат от меланхолия, спрямо тези, които пиели по-малко количество или по-голямо.

4. Грижи се за стомаха

Изследване демонстрира, че пиенето на алено вино покачва равнищата на положителните бактерии, което оказва помощ за по-доброто храносмилане, контролира имунната функционалност и създава витамин К. Полифенолите в аленото вино се грижат за стомаха.

5. Помага за намаляване

Една съставна част в това вино – пицеатанолът, има резултат върху мазнините в организма. Пицеатанолът блокира процеса, който разрешава основаването на мастни кафези. Това ни оказва помощ да сме във форма.

6. Подобрява паметта

Полифенолите, които с изключение на в аленото вино, се съдърат в чайовете, ядките, горските плодове и какаото, забавят нарушаването на когнитивните функционалности и развиването на деменция. Виното има добър резултат върху част от мозъка, която е обвързвана с паметта, ученето и настроението.

7. Държи надалеч настинките

Испанско изследване измежду 5000 души открива, че консумирането на вино понижава риска от простуда с цели 40%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР