Червените шефове и треньорското ръководство са категорични, че тимът има

...
Червените шефове и треньорското ръководство са категорични, че тимът има
Коментари Харесай

На Армията отказали две оферти за Кайседо

Червените шефове и треньорското управление са безапелационни, че отборът има потребност от него в битката за купата напролет.
Ръководството на ЦСКА е отказало две предложения за нападателя Жорди Кайседо, заяви " Тема Спорт ".

С това от " Армията " демонстрират твърдото си желание да задържат еквадорския национал, чийто контракт с клуба е дълготраен и изтича през 2025 година. Засега няма клуб, който да удовлетвори финансовите условия на ЦСКА за трансфер на Кайседо. От Борисовата градина са му сложили много сериозна цена, а получените предложения са били по-ниски.

Неговият управител Ернан Банато неотдавна съобщи, че цената на Кайседо е 5.5 милиона евро. Голмайсторът на ЦСКА се трансформира в още по-апетитна хапка, откакто завоюва " Златната обувка " в своята татковина. Той е еквадорецът с най-вече голове през 2021 година. С екипа на армейците изигра общо 45 мача, в които означи 27 гола.

Проблемът пред Стойчо Младенов е, че ще би трябвало да се лиши от услугите на нападателя в края на януари, защото Кайседо ще има задължения с националния тим на родината си. На 27 януари Еквадор приема Бразилия, а на 2 февруари гостува на Перу в квалификации за международно състезание. Към този миг Кайседо и съотборниците му заемат трето място в класирането, като са с 6 точки пред Колумбия и Перу, а изостават единствено от Бразилия и Аржентина, написа „ Тема спорт “ и показва, че Греъм Кери би трябвало да стартира през днешния ден тренировки с ЦСКА.

Вчера ирландецът потегли от Шотландия, където живее с неговото семейство, в посока Алания. Кери се забави доста с включването си в подготовката на тима, само че за това халфът си има доста сериозна причина, а тя е здравословното положение на неговата брачна половинка Рейчъл.

Кери получи позволение още в края на предходната година да се прибере при фамилията си и пропусна няколко мача на ЦСКА. И макар че обстановката не се е подобрила доста в персонален проект, играчът въпреки всичко ще си извърши професионалните отговорности и ще бъде разполагаем на треньорския щаб. Неговият контракт с ЦСКА изтича в края на сезона.

Преди няколко дни излезе видео, от което се виждаше по какъв начин ирландецът тренира в задния двор на дома си и вярата на спортно-техническото управление на армейците е той да не е доста изостанал във физическо отношение от своите съотборници.

Със сигурност Кери ще пропусне най-малко първите две контроли на отбора - против полския Стал на следващия ден и с австрийския Хартберг на 25 януари. Той може да запише минути най-рано в инспекцията с Динамо Москва на 28 януари в Белек.

В идващите дни Кери ще се готви по самостоятелна стратегия, откакто отсъстваше от тренировките на ЦСКА повече от месец.

На този стадий не е ясно дали алените ще привлекат нов състезател за позицията зад нападателя. Стойчо Младенов е набелязал плеймейкър от португалското състезание, само че дали ще се стигне до ангажирането му, ще се разбере в първите дни на февруари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР