Червените боровинки са поредният развенчан народен лек – американски учени

...
Червените боровинки са поредният развенчан народен лек – американски учени
Коментари Харесай

Учени не откриха доказателства червените боровинки да помагат срещу инфекции на пикочните пътища

Червените боровинки са следващият развенчан национален лек – американски учени откриха, че капсули с дестилат от тях нито предотвратяват, нито лекуват инфекции на пикочните пътища измежду възрастни хора, заяви Асошиейтед прес.

Резултатите на учените от университета Йейл са следващите в объркваща серия за изгодата от алените боровинки. Някои демонстрират, че във всякаква форма те могат да предотвратят постоянно срещани бактериални инфекции, а други го отхвърлят. Много от проучванията не са подкрепени със солидни доказателства, само че това не пречи на маркетинговите рекомендации.

Учените от Йейл са работили този път със солидни способи и резултатите им са безапелационни. В проучването им са взели участие 147 дами от домове за възрастни хора, които са получавали или капсули с дестилат от червени боровинки, или плацебо една година.

Според лабораторните проучвания процентът на бактериите и белите кръвни телца в урината им е бил почти идентичен и в двете групи.

Препоръката на откривателите е, хората, които мислят, че имат зараза на пикочните пътища, да не прибягват до артикули с червени боровинки, а да отидат на доктор за диагноза и лекуване.

Червените боровинки постоянно се загатват измежду суперхраните, тъй като съдържат доста флавоноиди, които са потребни за сърцето и имунната система.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР