Червените боровинки могат да предпазят организма от различните вируси през

...
Червените боровинки могат да предпазят организма от различните вируси през
Коментари Харесай

Червената боровинка лекува рак и сърдечни проблеми

Червените боровинки могат да предпазят организма от другите вируси през зимата. В боровинките се съдържат витамини, които ускоряват имунитета през студените месеци и неслучайно са посочени за суперхрана.

Лекарите разкриват, че алената боровинка може да се приема и като профилактично средство, което забавя стареенето.

Червените боровинки са естествено лекарство и при предпазването от сърдечно-съдови болести,инфаркт и инсулт.

Сокът от червени боровинки се ползва като ефикасно средство против рак на яйчницитесъвместно с химиотерапевтичните медикаменти.

В неотдавна извършено проучване учените демонстрираха, че раковите кафези стават 6 пъти по-чувствителни, в случай че към химиотерапевтичните лекарства се прибави сок от червени боровинки.

Авторите на опита оповестиха, че ще стартират непрекъсната терапия върху животни със сок от червени боровинки. Ако резултатите от опитите бъдат удовлетворителни, екстрактът от алена боровинка ще се употребява във тип на инжекция или хранителна добавка, която ще се приема по време на химиотерапия.

При изследване специалисти от Worcester Polytechnic Institute откриха, че сокът от алената боровинка защищава от инфекции на на пикочните пътища.

Веществата в сока от алената боровинка се свързват мощно с кафези, които са рискови за човешкия организъм. Бактериите се прикрепят към концентрацията на сока и се унищожават.

Плодовете на боровинката са богати на витамини, микроелементи, минерали, дъбилни субстанции ифлавоноиди, есенциални мастни киселини – линолеова киселина (OMEGA-6), алфа линолеова киселина (OMEGA-3), каротеноиди и фитостероли.

Съдържат към 6% арбутин, следи от хидрохинон, към 8% катехинови танини, флавоноидните субстанции кверцетин, хиперозид, изокверцетин, урзолова, хлорогенова и кафена киселина, витамин С.

Изследвания демонстрират, че ежедневната консумация на сок от червени боровинки е удобен за сърцето и кръвното налягане.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР