Чернокож шофьор на FedEx, който каза, че 2 бели мъже са стреляли по него, е бил уволнен

...
Чернокож шофьор на FedEx, който каза, че е бил стрелян
Коментари Харесай

Чернокож шофьор на FedEx, който каза, че е бил стрелян и преследван от двама бели мъже, докато доставяше пакети в Мисисипи миналата година, беше уволнен, той и неговият адвокат каза пред CNN.

25-годишният Д'Монтерио Гибсън е бил уволнен, защото не е приел работа на непълен работен ден, която не е куриер, която компанията е предложила в средата на юли, казаха от FedEx на филиала на CNN WAPT.

„Предложиха ми работа, която не приех поради нещата, с които все още се занимавам ежедневно, произтичащи от ситуацията, включително тревожност, депресия, безсъние и случайни пристъпи на паника“, пише Гибсън в текстово съобщение до CNN във вторник.

„Попитах дали имат свободна работа у дома и те казаха не. Сега разбрах, че съм уволнен. Просто не мисля, че моето излекуване трябва да бъде линейно спрямо тяхната времева линия.“

В имейл до CNN, говорителят на FedEx Мередит Милър каза, че компанията „може да потвърди, че г-н Гибсън вече не е нает във FedEx. ” Милър не отговори на допълнителни въпроси от CNN.

Миналата седмица съдия обяви грешка в процеса срещу Грегъри и Брандън Кейс – белите баща и син, обвинени в опит за убийство, заговор за извършване на убийство от първа степен и стрелба в моторно превозно средство.

Отказът беше обявен след видеозапис на полицейско интервю с Гибсън, след като инцидентът не беше предаден на прокуратурата или защитата от полицейското управление на Брукхейвън, каза Мур. CNN се обърна към полицията в Брукхейвън за коментар.

Прокурорите казаха, че ще повторят случая, съобщи WAPT.

Гибсън сравнява своя случай с този на Ахмауд Арбъри

Гибсън каза на CNN, че доставя пакети до дома на 24 януари 2022 г. Той караше микробус Hertz под наем, който имаше два големи стикера Hertz отзад, каза Гибсън.

Мур добави, че Гибсън е носел FedEx сако, риза и панталон, но превозното средство нямало маркировки на FedEx.

Около 19:00 часа, каза Гибсън, той видял бял пикап да се приближава и да натиска клаксона към него. Гибсън каза, че си е помислил, че е на пътя на камиона и се е опитал да тръгне, но камионът се е завъртял около него и се е опитал да го отреже.

„В този момент инстинктите ми се включват и аз го заобикалям като той (се) се опитва да ме отреже, за да не остана в квартала,” каза Гибсън пред CNN миналата година.

Той каза, че е карал по улицата около две или три къщи, когато мъж в средата на пътя насочил пистолет към автомобила си и говорел с уста и махал на Гибсън да спре. Гибсън каза, че поклати глава с „не“ и се наведе зад волана, докато той се завъртя около него.

Тогава Гибсън чу „най-малко пет изстрела и чу куршумите да удрят микробуса“, ​​според инцидент доклад.

Белият пикап – сега с двамата мъже вътре – е преследвал Гибсън от Брукхейвън и до междущатската магистрала, каза Гибсън.

Според клетвените декларации Грегъри Кейс е шофирал камиона преследвайки Гибсън, а неговият син Брандън Кейс беше човекът на улицата, който насочи пистолета към Гибсън.

Гибсън каза, че „определено може да види приликите“ между неговия случай и този на Ахмауд Арбери – Черния човек който бягаше в Южна Джорджия през февруари 2020 г., когато бели баща и син го преследваха. Синът откри огън, убивайки Арбъри. Бащата и синът, заедно с още един мъж, бяха осъдени миналата година на доживотен затвор.

„Ето защо чувствам, че е моя отговорност да говоря“, каза Гибсън пред CNN миналата година. „Ахмауд Арбери не оцеля да говори за себе си, така че искам да поема това върху себе си да направя това и за мен, и за него.“

Спор относно отговора на FedEx

Ден след стрелбата, каза Гибсън, FedEx го изпрати на същия маршрут, по който се случи инцидентът. След два дни работа по този маршрут, каза той, той започна да изпитва безпокойство и почти получи паническа атака.

Въпреки че говорителят на FedEx не отговори на допълнителни въпроси на CNN във вторник, Гибсън имаше силни думи за бившия си работодател.

„Бях обиден и разочарован, защото те направиха много малко, за да ми помогнат от самото начало“, написа Гибсън до CNN във вторник.

„Първоначално те само ми предложиха две седмици отпуск без заплащане, след което ме помолиха да не говоря с медиите,” каза той.

„След като започна да получава много отразяване, тогава те се опитаха да се засилят и всъщност да ми плащат като работници ”, написа Гибсън.

„В момента все още съм на терапия и те платиха само за първите 8 сесии. Оттогава всичко излиза от джоба ми.“

Адвокатът му каза, че очаква с нетърпение „да потърси отговорност от FedEx в съда за умишлено причиняване на емоционален стрес за изпращането на г-н Гибсън обратно в същото , много опасен маршрут още на следващия ден след атаката от Случаите.“

„FedEx показа истинското си лице“, каза Мур в изявление за CNN. „Никога не се е интересувал от черния живот на моя клиент. Как може някой работодател да бъде толкова безчувствен и глух и да уволни отдаден служител, след като той почти загуби живота си, работейки за компанията?“

Холи Ян, Шон Нотингам, Ребека Рийс и Мичъл МакКлъски от CNN допринесоха за този доклад .

За повече новини и бюлетини на CNN създайте акаунт на CNN.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР