Черно море Тича записа петия си успех в Националната баскетболна

...
Черно море Тича записа петия си успех в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Черно море Тича с пета победа в първенството

Черно море Тича записа петия си триумф в Националната баскетболна лига. Баскетболистите на Кирил Болшаков реализираха дълго предстояща победа при семейството си на Спартак Плевен с 86:77 в своята зала “Христо Борисов ” в дуел от 17-ия кръг на шампионата, оповестява BGbasket.

Така “моряците ” се изкачват до деветото място във краткотрайното класиране с баланс от 5 победи и 10 загуби, до момента в който Спартак Плевен остават на шеста позиция с баланс от 7:8.

Двата отбора започнаха срещата равностойно, само че Спартак съумя да излезе напред в резултата с 4 точки. Не след дълго Черно море изравни, а в края на интервала тъкмо попадение от тройката на Станимир Маринов изведе отбора от Плевен с 23:18.

Варненци откриха верния темп за игра и направиха мощна серия от 17:0. Едва в осмата минута баскетболистите на Любомир Минчев означиха първия си панер, само че Черно море се насочи към съблекалнята на почивката с преднина от 6 точки при 40:34.

Не дълго след подновяването на играта Спартак Плевен съумя да стопят леко изоставането си, само че състезателите на Кирил Болшаков продължиха да бъдат водачи в резултата. След пет минути игра Черно море за първи път доближи до двуцифрен задатък и в края на интервала удържа преднината си при 66:54.

Равностойната игра сред двата състава се резервира и през последната четвърт. Колкото и да се опитваха Спартак да стопят изоставането си, “моряците ” не им оставиха шансове и задържаха актива си, с цел да се поздравят с успеха.

Мартин Йорданов бе над всички в срещата и приключи с 23 точки, 21 добави Тач Ънру. Дабъл-дабъл записа Ейврил Уба с 16 точки и 22 битки, 14 точки означи Михаил Молдова, Мартин Коцев е с 10 и 7 битки.

За Спартак Плевен Самаджи Хейнс-Джоунс бе най-резултатен с 18 точки, по 13 записаха Станимир Маринов (5 асистенции) и Седариан Рейнс (7 борби), Николай Стоянов добави 11 топки, с 10 е Ивко Ивков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР