Черно море победи Левски с 1:0 в мач от XIII

...
Черно море победи Левски с 1:0 в мач от XIII
Коментари Харесай

"Черно море" спря победната серия на "Левски"

" Черно море " победи " Левски " с 1:0 в мач от XIII кръг на шампионата в Първа лига и се остава единствено на две точки от второто място във на което се намира " ЦСКА-София ". Варненци имаха повече положения на стадион " Тича " и резонно завоюваха срещата. 

За " Левски " това е седмо проваляне от началото на шампионата и прекъсна серията му от три следващи победи - над " Локомотив 1929 " (Сф) и " " Пирин " в Първа лига, плюс 7:0 против втородивизионния " Септември " (Симитли) за купата на България.

В историята на съперничеството сред " моряците " и " сините " това беше общо 127-и мач и 20-а победа на варненци, при 75 загуби и 32 равенства. Огромна част от тези 20 победи на " Черно море " са в изиграните 53 домашен мача против " Левски " - 18.   

Победният за варненци гол бе осъществен в 49-ата мин. Тогава Зе Гомеш откри Родриго Енрике пред наказателното поле на " сините ", той финтира дащитника Михайлович и от към 18 метра стреля фалцово по земя около вратаря Михайлов. 

До края на мача " Левски " по този начин и не съумя да провежда рискова акция към вратата на домакините. " Черно море " даже остана с човек по-малко на терена в последните няколко минути, така като Пабло Алварес извърши недодялан фаул против Иван Горанов, за което получи втори жълт картон.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР