“Черният петък” буквално превзе света. Намаления валят от всякъде, а

...
“Черният петък” буквално превзе света. Намаления валят от всякъде, а
Коментари Харесай

Черен петък: Кой ще грабне най-изгодните играчи през зимата?

“Черният петък” безусловно завладя света. Намаления валят от всякъде, а футболът няма по какъв начин да остане отвън сметките. Още от предишния трансферен прозорец клубовете започнаха да кроят проекти за зимата, само че въпросът е кой ще бъде надцакан?

На пазара излизат доста примамващи предложения за футболисти с изтичащи контракти. Разбира се, част от тях най-вероятно ще възобновят контрактите си, само че както се знае във футбола всичко е допустимо и постоянно би трябвало да чакаме непредвиденото.

Във Висшата лига нещата стоят по следния метод.

Най-апетитна хапка за голям брой от европейските клубове е нападателят на Арсенал Алексис Санчес, чийто контракт изтича през идното лято. Всеизвестно е, че мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола опита по всевъзможни способи да го отмъкне още предишното лято. Въпреки огромната гонитба до договорка по този начин и не се стигна, само че “гражданите” сигурно ще пробват да подпишат най-малко прелиминарен контракт с футболиста. “Артилеристите” също няма да се предадат без пердах и по всяка възможност ще му предложат доста изкушаващи условия единствено и единствено чилиецът да остане на “Емиратс”.

Съотборникът на Санчес Месут Йозил също е с неразбираемо бъдеще, а Барселона и Манчестър Юнайтед са измежду посочените, които ще опитат да го привлекат на по-изгодна цена през януари.

Халфът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата също има късмет да напусне като свободен сътрудник през лятото, макар че в медиите се появиха не дребен брой клюки, че текат договаряния сред двете страни за подновяването на договора му. Дори самият Мата съобщи пред медиите наскоро, че би желал да подпише нов дълготраен договор.

Дейли Блинд и Люк Шоу все по-рядко се появяват на терена през този сезон. Шоу е записал едвам 47 минути игра от началото на акцията, а неотдавна призна, че би желал да играе още веднъж под управлението на мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино. 27-годишният холандец пък се счита, че ще отпътува към Турция през януари, където ще играе за отбора на Фенербахче.

Ювентус демонстрира интерес към полузащитника на Ливърпул Емре Джан. Самият той призна, че бъдещето му в отбора е нестабилно.

Манчестър Сити сигурно няма да желаят да се разделят с Фернандиньо, който е основен състезател в отбора на Пеп Гуардиола.

Договорът на футболиста на Лестър Роберт Хут също изтича идното лято. Хут бе част от отбора на “лисиците” по време на златния им сезон във Висшата лига 2015/16, когато станаха първенци.

Пред полузащитника на Евертън Рос Баркли към момента стои опцията да премине в Челси. Маруан Фелаини пък се чака да възобнови контракта си с Юнайтед.

Какво обаче се случва в Европа?

Най-шокиращата вест през зимата би могла да бъде сервирана от мегазвездата на футбола Лионел Меси. От “Камп Ноу” всички непрестанно тръбят, че аржентинецът е подписал новия си договор, само че слуховете по адрес на нападателя на стихват. Всички сме любопитни, кой от клубовете би желал да си обезпечи услугите на Меси, в случай че той реши да напусне каталунския гранд.

Интер и Ювентус пък се твърди, че са влезнали в директен дуел за бранителя на Атлетико Мадрид Хосе Хименес. Защитникът е трансферна цел и на Ливърпул.

Арсенал е хвърлил взор към полузащитника на Шалке 04 Леон Горецка. “Артилеристите” обаче ще срещнат сериозна конкуренция в лицето на Барселона за немския национал.

Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул пък ще се борят за подписа на бранителя на Наполи Фаузи Гулам.

Все още е мистерия бъдещето на футболистите Ариен Робен и Франк Рибери, които биха могли да изоставен Байерн през януари и то на преференциални цени.

Вратарят на Наполи Пепе Рейна по всяка възможност ще възобнови контракта си. Същото ще стори и някогашния му съотборник в Ливърпул Марио Балотели, който най-вероятно ще остане в Ница.

Челси предявява апетити към бранителя на Ювентус Джорджо Киелини.

Атакуващият полузащитник на Шалке 04 Макс Майер също попадна на радара на Ливърпул.

Какво обаче ще се случи през зимата и кой ще оцели най-ексклузивните коледни дарове? Предстои да разберем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР