Черните точки /комедони/, са неприятен козметичен проблем за мнозина. Появяват

...
Черните точки /комедони/, са неприятен козметичен проблем за мнозина. Появяват
Коментари Харесай

Черните точки по лицето

Черните точки /комедони/, са противен козметичен проблем за мнозина. Появяват се по носа, лицето, брадичката, по-рядко - челото. Макар и нещо относително тривиално, те въздействат мощно на самочувствието.

Причиняват се от усиленото обособяване на мастен секрет. Мазнината изпълва разширените отвърстия на мастните жлези, нервира епидермалните кафези и запълва каналчетата. Ако черните точки бъдат изстискани, от порите излиза белезникава слуз с черно връхче. Черният цвят се получава не толкоз от мръсотията, каквото е публикуваното мнение, а от окислените от въздуха роговите субстанции на клетките на епидермиса.

Съществуват няколко елементарни правила в битката с тях. А компликацията е като при всеки кожен проблем – желае се неизменност.

Особено значима е.

Помага и периодическото осъществяване на бездънен пилинг.

В никакъв случай не прекалявайте с потреблението козметични артикули – декор дьо загар, пудри. Те в допълнение запушват порите и основават условия за появяването на черни точки.

Важно е кремът, който употребявате постоянно, да е съгласуван вашия вид кожа.

Не е желателно черните точки да сте изстискват. Това може да аргументи зараза, както и задръстване канала на някоя мастна жлеза и да докара до появяването на акне.

Принципът на деяние в битката с комедоните е общоприет. Първата стъпка наложително е парна баня, най-добре с лайка. Парната баня отваря порите. Лайката дезинфекцира и освежава кожата на лицето. Близък резултат се реализира след дълготрайно къпане в добре затоплена баня. Следва почистването им и правенето на маска или намазването на лицето с нещо, което свива порите. Лимон или маска от хума правят чудесна работа.

Почистването на лицето от черни точки не трябва да се прави прекомерно постоянно, с цел да не се раздразни кожата. Максимално допустимата периодичност е 2-3 пъти в месеца.

Посещението при козметик също е положително и общоприетоо препоръчвано решение. Важното е обаче това бъде добър експерт, на който можете да поверите нещо толкоз значимо като лицето си. Между прочее и професионалните козметици стартират процедурата по премахване на черните точки точно с парна баня.

Ето и няколко положителни оферти по какъв начин да действате при този проблем при домашни условия, като употребявате естествени артикули.

Измиване на лицето с кестенови трици. Триците се купуват от аптеките. След това се прави към 15-минутна маска от белтък с лимонен сок за стесняване на порите.

Медът работи доста добре на черните точки по лицето. С него се намазвате и си вършиме масаж на лицето. След няколко минути се поставя хавлиена забрадка върху лицето без да се отмива медът. Държи се до 10 минути.

Маска от и овесено брашно. С тази паста се намазва лицето за към 15 минути. За изплакване използвайте студена вода, тъй като свива порите.

И дано не забравяме – положителните резултати са разследване както на постоянните грижи, по този начин и на възприятието за мярка даже, когато вършим нещо за положително. Прекомерното прилагане на ексфолианти и всякакво надълбоко разчистване на лицето води до противоположен резултат – защитната реакция на кожата – нейното загрубяване и омазняване.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР