Черните мушици ще забравят за дома ви благодарение на това

...
Черните мушици ще забравят за дома ви благодарение на това
Коментари Харесай

Черните мушици ще забравят за стайните ви растения с това средство

Черните мушици ще не помнят за дома ви с помощта на това средство

Малък зелен ъгъл има в съвсем всеки дом. Той радва окото и се грижи за чистия въздух в стаята. Най-често обикновената грижа за растенията е задоволителна, само че никой не е застрахован от появяването на вредители.

Черните мушици са един подобен проблем. Те се развъждат бързо и стартират да летят из къщата. Ако се появят тези инсекти, не бързайте да употребявате химикали. Има по-безопасен метод.

Как да се отървете от мушиците в саксията
Етеричните масла ще оказват помощ да се отървете от тях. Най-ефективното от тях е масло от мушкато, чаено дърво и мащерка. За предварителна защита е задоволително да поливате растенията един път на две седмици със примес от три капки масло на литър вода. Ако към този момент са се появили мушиците, поливайте 1-2 пъти седмично с такава вода.

Появата на инсекти може да предизвика изгниване на корените. Тогава би трябвало да ги инспектирате. Ако видите признаци на увреждане на кореновата система, тя би трябвало да се обработи и растението да се пресади.

Гниенето на корените в множеството случаи стартира заради неприятен дренаж или липса на подобен. Когато пресаждате растение, уверете се, че няма застой на влага. Покрийте почвата от горната страна с пясък, той изсъхва добре.

Друг способ за управление на мухичките са клечки от кибрит. Забучете 4-6 клечки кибрит с главите в почвата във всяка саксия. Сменяйте на всеки 2 дни, до момента в който вредителите изчезнат изцяло.

Настойката от чесън също се оправя добре с насекомите, изключително в случай че се употребява в композиция с кибритени клечки. Настържете на ситно ренде или пресовайте една глава чесън и налейте 600 мл вряла вода. Оставете за 2–4 часа. Напръскайте растенията с прясна инфузия и смесете остатъка от чесъна с горната част на почвата.

Вижте още: Сочни кюфтета, главната загадка е маслото. Рецепта

Заразата може да се внесе със нечиста почва или нова саксия. Ето за какво е значимо постоянно да организирате превантивни ограничения. Алтернативните способи са толкоз ефикасни, колкото химикалите. Но доста по-безопасно за вас и вашите зелени другари са различните способи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР