Черни облаци са надвиснали над главата на Енес Кантер. Баскетболистът

...
Черни облаци са надвиснали над главата на Енес Кантер. Баскетболистът
Коментари Харесай

Противник на Ердоган получи смъртни заплахи

Черни облаци са надвиснали над главата на Енес Кантер. Баскетболистът бе разгласен за терорист от президента на Турция Реджеп Ердоган.

Държавният глава дефинира премия от половина милион $ за всяка информация, обвързвана местоживеенето на някогашния състезател на „ Бостън Селтикс “.

Заплахите към турчина с американски паспорт не закъсняха и в обществените мрежи, където бе застрашен с ампутиране на глава.

„ Докато на някои шегите по тематиката наподобяват занимателни, самата премия въобще не е занимателна. ФБР работи по моя случай и събира всекидневна информация за рискови хора, назначени да ме убият ", написа той в Туитър.

Припомняме, че 30-годишният състезател е измежду най-големите съперници против режима на Ердоган.

През 2016 година 208-сантиметровият колос назова турския президент " Хитлер на нашето време " след несполучливия опит за държавен прелом от страна на Мохамед Фетхуллах Гюлен и неговото придвижване.

Година по-късно фамилията на Кантер се отхвърли обществено от него, а турското държавно управление издаде заповед за арест и за лишаване на поданството му. В последните години някогашният турски национал живее в Съединени американски щати, а прибирането в неговата татковина наподобява задача невъзможна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР