Черешите са любим плод на малки и големи. Ако и

...
Черешите са любим плод на малки и големи. Ако и
Коментари Харесай

Aко ядем череши всеки ден...

Черешите са обичан плод на дребни и огромни. Ако и вие ги консумирате с приятност, сигурно ще ви е забавно да научите какво се случва с тялото ви, когато ги включите в ежедневното си меню.

Паметта ви ще се усъвършенства

Черешите са богати на антоцианин - съединяване, което има удобен резултат върху паметта и мозъчната функционалност като цяло. Това е потвърдено от проучвания, извършени в университета в Бостън Тъфтс.

Също по този начин са богати на полифеноли, които забавят стареенето на мозъка и резервират паметта.

Метаболизмът ви ще се възстановява

Черешите съдържат витамин В и фибри, които възстановяват храносмилателния тракт, усъвършенстват метаболизма и оказват помощ за справяне със запека. Растителните антиоксиданти в тях улесняват смилането на мазните храни. Затова те са най-хубавият избор за десерт след изобилна вечеря. Освен това високото наличие на калий оказва помощ да се отървете от отока.

Ползи за сърцето

Черешите съдържат повече от 100 антиоксиданта, само че най-много антоцианинът, както и кверцетинът заслужават особено внимание. Именно те пазят от рак и сърдечни проблеми.

Американски учени са открили, че хората, които ядат 3 кг череши или повече годишно, са доста по-малко склонни да страдат от онкологични и сърдечно-съдови болести спрямо тези, които употребяват единствено 1 кг или по-малко.

Състоянието на кожата ви ще се усъвършенства

Всичко това се дължи на ретинола и антиоксидантите, които изобилстват в черешите. Редовната им приложимост форсира процесите на регенерация, способства за удължаването на младостта и също по този начин предотвратява появяването на обриви заради елиминиране на токсините и нездравословните субстанции от тялото.

Качеството на съня ви ще се усъвършенства

Всичко това се дължи на мелатонина - хормон, който е виновен за нашите биоритми и качеството на съня. Той се съдържа в обилие в черешите. Само една шепа плодове на ден ще усъвършенства съня ви. И без никакви странични резултати - за разлика от доста хапчета за сън.

Колко череши можете да ядете дневно?

Препоръчителният дневен банкет на череши е почти 200 гр, което подхожда на една чаша. Това количество съдържа 110 kcal, 2 g протеин, 1 g мазнини и 21 g въглехидрати.

Освен това е целесъобразно да ги консумирате през първата половина на деня.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР