Черешите поскъпват пет пъти до пазара.Ако една от основните теми

...
Черешите поскъпват пет пъти до пазара.Ако една от основните теми
Коментари Харесай

Черешите поскъпват пет пъти до пазара


Черешите нарастват пет пъти до пазара.

Ако една от главните тематики за Великден е от кое място да купим по-евтино, другата алтернатива е агнешко или череши.  Такава най-малко е алтернативата на пазаруващите в Пловдив. Причината – високата цена на черешите във втория по величина град у нас. Оказва се, че има основна разлика в цената на плода в радиус на 20 километра от обитаемото място.

Първите ранни череши в Пловдивско се берат край село Цалапица. Оказва се, че  разликата от производителя до прекупвача на пазара в Пловдив е сред 3 и 5 пъти . Това сподели инспекция на 
Ранните български череши към този момент са на пазара, само че малко на брой са тези, които могат да си ги разрешат.  „ Има череши, само че цената е висока и хората заобикалят да купуват “, твърди Елена Писова, производител.
На пазара край Цалапица черешите се продават за 8 лв. кг, до момента в който в Пловдив цената е сред 15 и 25 лв.. Гръцките череши стигат 45 лв..

Местните знаят, че има разликата в цената сред тази на село, и тази в града . В Пловдив търговците са чувствителни на тематика цени. Позволяват на екипа на NOVA да снима стоката, само че не и тях. Има жители, които са взели радикални ограничения. И са си засадили череши пред блока.
Докато съпоставяме цените в България, видеоклип от обществените мрежи сподели цената на черешите в най-известния магазин в Лондон.  Там кг плод се търгува за 165 паунда или 377 лв..
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР